​
​

Mehevän vuokaleivän voi paistaa vaikka korkeareunaisessa piirakkavuuassa.

Tarvitset:

5 dl vettä

2 rkl hunajaa
1 tl suolaa
50 g hiivaa
2 dl karkeita jauhoja
n. 8 dl vehnäjauhoja
12 kpl kuivattuja aprikooseja (parhaita ovat pehmeätkuivatut aprikoosit)
1 dl hasselpähkinöitä (osan voi nuijia murskaksi)
Leipävuoka
​

Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva. Lisää hunaja ja suola. Lisää karkeat jauhot ja sekoita vispilällä vellimäiseksi seokseksi. Lisää joukkoon paloitellut aprikoosit ja kevyesti pilkotut pähkinät. Lisää pikkuhiljaa loput jauhot. Vaivaa taikinaa käsin tai koneella, kunnes taikinassa on hyvä sitko, eli se alkaa irrota kulhon reunoista. Jos taikina tuntuu tahmealta voit lisätä lorauksen oliivi- tai rypsiöljyä. Taikina saa jäädä hieman löysäksi, jolloin leivästä tulee kuohkeampi. Anna taikinan kohota kulhossa liinalla peitettynä n. 45 minuuttia. Kaada taikina vuokaan ja anna taas kohota n. 30 minuuttia. Jauhota leivän pinta juuri ennen uuniin laittoa ja leikkaa siihen ristikkokuvio. Paista 200°C (mieluiten kiertoilmalla) noin 25 minuuttia.

​
​