Herkullinen ja ruokaisa jokirapusalaatti toimii monenlaisissa juhlissa, ja kahdenkeskisissä kynttiläillallisissa, mutta on myös mainio lounas. Salaatti syntyy nopeasti yksinkertaisista raaka-aineista ja saa nälkäisemmänkin vieraan tyytyväiseksi.

Salaattiin tarvitset:

Romainesalaattia

Rucolaa

1 sitruunan mehu

2 kypsää avokadoa

purkillinen jokiravunpyrstöjä

kastike:

1 munankeltuainen

1 tl dijon -sinappia

5 rkl maustamatonta jugurttia

n. 2 dl oliiviöljyä

2 rkl viinietikkaa

suolaa, mustapippuria

1 dl parmesaaninraastetta

Revi reilusti salaattia ja rucolaa kulhon pohjalle. Halkaise avokado, poista kivi ja viipaloi avokado jo kuoressa, mistä se on kätevä kaapia suoraan kulhoon. Purista päälle sitruunan mehua – se antaa makua ja estää avokadoja tummumasta. Valuta suola- tai tilliliemessä olevat jokiravunpyrstöt ja lisää ne salaattiin.

Jokirapusalaatin sielu on kastike.

Pilko yksi valkosipulin kynsi pienen pieneksi silpuksi ja lisää kulhoon yhdessä reilun teelusikallisen kanssa Dijon- sinappia. Tämän jälkeen lisää valkoviinietikka ja munankeltuainen. Raasta joukkoon paremsaania ja sekoita hyvin. Seuraavaksi lisää oliiviöljy koko ajan tasaisesti vispaten. Viimeisenä joukkoon lisätään jogurtti ja mausteet.

Yhdistä salaatti ja kastike juuri ennen tarjoilua.