Uuniomenat ovat oikein perinteinen syysjälkkäri. Semmoinen kanelintuoksuinen muisto lapsuudesta, kun mummi tai äiti paistoi omppuja uunissa.

Perinteinen herkku on ehkä hiemän menettänyt suosiotaan viime vuosina, mutta lupaan, että uuniomenoiden tekeminen kannattaa: uudella tvistillä etenkin.

Hunaja-pähkinä uuniomenoihin tarvitset:

6 isoa omenaa, 1,5 dl murskattuja pähkinöitä, 2 rkl juoksevaa hunajaa, kanelia, voita ja uunivuuan. Tarjoiluun vaniljakastiketta tai jäätelöä.

Kuori omenat ja poista siemenkodat omenaporalla Asettele omenat uunivuokaan. Murskaa pähkinät morttelissa tai tehosekoittimessa. Sekoita joukkoon hunaja, niin että muodostuu paksu seos. Lusikoi pähkinäseosta omenoiden keskellä olevaan reikään (josta poistettiin omenaporalla siemenkota). Sipaise pala pehmeää voita "kanneksi" pähkinäseoksen päälle. Sirottele omenoiden päälle kanelia.

Paista uunissa 200°C noin 25 minuuttia tai kunnes omenat ovat pehmeitä ja kullanvärisiä.

Tarjoile omenat kuumina vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.