​
​
​

Kirpsakka kesähillo keitetään kokoon raparperista, mansikasta ja omenasta. Nopeasti valmistuva hillo sopii jogurtin ja aamupuuron kanssa, mutta yhtä lailla se on herkullista jäätelöannoksessa ja keksien päällä.

Tarvitaan: 2 raparperinvartta, 1/2 l mansikoita, 2 omenaa, ripaus vaniljasokeria, 2-3 rkl sokeria, tilkka vettä

Kuori omenat ja pilko ne kattilaan, pilko myös raparperin varret mukaan. Lisää kattilaan tilkka vettä (n. 1 dl). Keitä aineksia miedolla lämmöllä hetkinen ja lisää sitten puolikkaiksi leikatut mansikat, vaniljasokeri ja sokeri. Anna hillon kiehua, kunnes raparperit ja omenat ovat pehmenneet (omenapalat saavat kuitenkin jäädä paloiksi, niiden ei kuulukaan soseutua).

Purkita kuuma hillo ja säilytä jääkaapissa!