​
​
​

Salaatti on mahtava kesäruoka ja maistuu kuumanakin päivänä. Vihreään salaattipohjaan voi tehdä erilaisia variaatioita, joissa vain mielikuvitus ja syöjien mieltymykset ovat rajana.

Vihreä salaattipohja:

Lehtisalaattia, tammenlehväsalaattia, rucolaa, viinisuolaheinää, ruohosipulia, kurkkua

Kastikkeeksi hunajabalsamico, johon tulee 1 dl balsamiviinietikkaa ja 3 rkl juoksevaa hunajaa

Sitten varioidaan:

Savulohisalaattiin tietenkin savulohta, punasipulirenkaita ja kapriksia

Fetasalaattiin fetaa, tomaattia, sipulirenkaita, tummia oliiveja

Halloumisalaattiin paistettuja halloumisiivuja, tuoretta mansikkaa viipaloituna, basilikaa

Munasalaattiin keitettyjä kananmunia lohkoina, cashewpähkinöitä, vihreitä oliiveja