​
​
​

Kaunis ja taivaallisen kirpeä sitruunajäätelö tarjotaan sitruunoista. Herkuin voi tehdä valmiiksi pakastimeen jo edellisenä päivänä ja nostaa juuri ennen tarjoilua hetkeksi sulamaan.

4 annosta

Tarvitaan: 4 sitruunaa, 1prk ranskankermaa, n. 4 dl vaniljajäätelöä

Pese sitruunat huolella. Leikkaa jokaisesta hattu ja koverra sitten ruokalusikan avulla sisus tyhjäksi (pidä alla kulhoa, johon voit tiputtaa sekä mehun että hedelmälihan) Leikkaa sitruunoiden pohjasta vielä varovasti pieni kappale, jotta hedelmät pysyvät pystyssä.

Sekoita isommassa kulhossa jäätelö, ranskankerma ja sitruunoiden mehu hedelmälihoineen (laita muu aines biojätteeseen). Makeuta halutessasi hunajalla tai agavesiirapilla.

Lusikoi jäätelöseos sitruunoihin. Nosta sitruunat pakastimeen. Nosta hetki ennen tarjoilua sulamaan ja koristele mintulla, sitruunamelissalla tai basilikalla.

 

  •  Voit käyttää ranskankerman sijaan soijajogurttia ja vaihtaa kermajäätelön kasvipohjaiseen jäätelöön!
  •  Sama herkku toimii appelsiineilla toteutettuna.