​
​
​
​

Kun myslin tekee itse, tietää varmasti mitä se sisältää. Rapean kotimyslin voi muokata omien mieltymyksien mukaan ja ruokavalioon sopivaksi. Oma herkkumyslini syntyy näin:

Tarvitaan 3 dl luomukaurahiutaleita, 3 dl spelttihiutaleita, 1 dl kurpitsansiemeniä, 0,5 dl pellavansiemeniä, kourallinen saksanpähkinöitä ja manteleita, puoli pussia kuivattuja mustikoita ja karpaloita, kourallinen pakastekuivattuja mansikkalastuja, kourallinen kookoslastuja, oliiviöljyä, seesamöljyä, kookosöljyä, hunajaa, vaahterasiirappia, suolaa.

Sekoita kulhossa hiutaleet, siemenet ja pähkinät (pähkinät voi murskata vähän pienemmiksi). Kaada paistinpannulle 0,5 dl oliiviöljyä, 2 rkl kookosöljyä, loraus seesamöljyä, 2 rkl hunajaa, 2 rkl vaahterasiirappia. Kuumenna, kunnes kaikki ainekset ovat sulaneet nestemäiseksi seokseksi. Älä anna kiehua, vaan kaada kuuma liemi kuivien aineiden päälle. Sekoita liemi huolella kuiviin aineisiin puuhaarukan ja käsien avulla. Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda uunin keskitasolla 175°c n. 15 minuuttia. Tarkista tilannetta välillä ja sekoita mysliä varovasti pellillä. Nosta kullanruskeaksi paahtunut mysli uunista jäähtymään. Kun mysli on jäähtynyt, sekoita joukkoon kuivatut marjat ja kookoslastut. Säilö lasipurkkiin.

Meillä mysli yleensä katoaa viikossa tai reilussa ihan kuin itsekseen... Herkkua syödään aamulla, illalla ja välipalaksi jugurtin, mantelimaidon tai mehukeiton kanssa. Myös ihan sellaisenaan mysli maistuu mainiosti makeanhimoon.