​
​

Marjaisa raakakakku on tiivistä tavaraa ja ennen kaikkea äärimmäisen herkullista.

Raakakakun pohjaan tarvitaan: 2 dl manteleita, 2 dl pekaanipähkinöitä, 1 dl taateleita, ripaus suolaa

Marjatäytteeseen tulee: 5 dl cashewpähkinöitä, 1/2 l tuoreita kirsikoita, 1/2 l tuoreita mustikoita, 1 dl sulaa kaakaovoita tai kookosrasvaa, 1/2 dl hunajaa, 1 rkl sitruunan mehua, 1 tl vaniljasokeria, ripaus suolaa

Pinnalle: vispattua kookoskermaa, mustikoita, kirsikoita ja viikunoita

Näin tehdään:

Leikkaa n. 24 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan leivinpaperi pohjan ja reunan väliin, jotta kakku on helpompi irroittaa ja siirtää valmiina.

Hienonna mantelit, pekaanipähkinät ja taatelit tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Lisää suola.

Painele pohjamassa vuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.

Hienonna cashewpähkinät tehosekoittimessa, lisää sitten mukaan mustikat ja kirsikat, joista on poistettu kivet. Lisää soseeseen hunaja, sitruunan mehu ja vaniljasokeri. Sulata kaakaovoi tai kookosrasva vesihauteessa ja sekoita nauhana soseeseen. Levitä sose vuokaan pohjan päälle. Nosta kakku pakastimeen tunniksi tai pariksi jähmettymään.

Vispaa jääkaappikylmä kookoskerma vaahdoksi. Nosta kakku pakastimesta ja levitä kermavaahto kakun päälle. Koristele vielä mustikoilla, kirsikoilla ja tuoreilla viikunoilla. Valmis kakku säilyy jääkaapissa muutaman päivän (ellei sitä syödä heti...)