Kesäkurpitsa on nyt parhaimmillaan. Pienet ovat yleensä maukkaimpia, joten niitä kannattaa valita kokkaamiseen.

Maukasta kesäkurpitsapastaa varten tarvitset: 1 isompi tai 2-3 pientä kesäkurpitsaa, 2-3 valkosipulinkynttä, 1 iso sipuli, öljyä paistamiseen, suolaa, mustapippuria, 1 pussi tuorepastaa (tagliatelle), parmesaanijuustoa raastettuna.

Tee näin: laita pastavesi kiehumaan. Hienonna sipuli ja leikkaa kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota ensin sipulia hetki, lisää sitten kesäkurpitsa. Lisää hienonnettu valkosipuli ja mausteet. Kuullota pannulla vielä hetki, mutta vain sen verran että kesäkrpitsa kypsyy, eikä mössäänny!

Keitä tuorepasta (n. 3 min) suolatussa vedessä. Valuta kypsä pasta siivilässä ja kaada se sitten kesäkurpitsaseoksen päälle pannulle. Pyöräytä pasta sekaisin kesäkurpitsan kanssa ja nosta pannu liedeltä.

Nostele pasta lautasille ja raasta runsaasti parmesaania päälle.