​
​
​

Kesäinen mansikkakakku valmistetaan ilman uunia vaikka mökkiolosuhteissa.

Tarvitaan 1l mansikoita, 1/2 pakettia digestivekeksejä tai kanelikeksejä, 100g voita, 1 prk mascarponejuustoa, 1 prk maustettua rahkaa (vanilja tai lime), piirakkavuoka, leivinpaperia

Perkaa mansikat ja leikkaa ne puolikkaiksi. Murskaa keksit tehosekoittimessa tai kulhossa puunuijan avulla. Sulata voi ja sekoita se keksimurskaan. Leikkaa leivinpaperista vuuan kokoinen kappale ja laita se alimmaiseksi vuokaan. kaada pohjaseos vuokaan ja painele tasaikseksi. Nosta viileään jähmettymään. Sekoita sitten mascarpone ja rahka kulhossa. Lisää halutessasi vaniljasokeria tai hunajaa makeutukseksi. Kun pohja on jähmettynyt, levitä juusto-rahkaseos sen pinnalle. Lado sitten puolikkaat mansikat päälimmäiseksi.