​

Keittiö on siitä ihmeellinen paikka, että paitsi suuanlaittoon ja siivoukseen, sieltä löytyy hyvää materiaalia myös pääsiäismunien värjäämiseen. 

1. Sipulin kuoret

Lisää munien keitinveteen sipulinkuoria yhdestä tai kahdesta sipulista ja liraus etikkaa. Munat värjäytyvät voimakkaan oransseiksi

​

2. Mustikka

Lisää munien keitinveteen desi jäisiä mustikoita ja liraus etikkaa. munat värjäytyvät sinivioleteiksi ja siniharmaiksi.

​

3. Mustikka kylmävärjäys

Laita kulhoon 1,5 dl jäisiä mustikoita ja 1,5 dl lämmintä vettä. Upota keitetyt munat yksi kerrallaan hetkeksi seokseen. Valkoiset munat värjäytyvät kirkkaan violeteiksi ja ruskeat munat tumman sinipunaisiksi.

​

4. Punaviini

Valmista keitinliemi sekoittamalla pienessä kattilassa 2 dl punaviiniä, liraus etikkaa ja 1 dl vettä. (2-3 munaa). Munat värjäytyvät vanhan roosan sävyisiksi.

​

5. Kurkuma 

Lisää munien keitinveteen ruokalusikallinen kurkumaa. Munat värjäytyvät kirkkaan keltaisiksi.

​

6. Spirulina-leväjauhe

Keitä munat liemessä, jossa on 3 dl vettä ja 2 rkl spirulinajauhetta. Lorauta pikkuisen etikkaa mukaan. Munat värjäytyvät vihertävän harmaiksi.

​

7. Punasipulin kuoret

Lisää keitinveteen parin punasipulin kuoret ja tilkka etikkaa. Munat värjäytyvät vihreiksi.