​

"Ostetaan Nutellaa, jooko...", anovat lapseni kaupassa joka kerta. En ole suostunut ostamaan leivän päälle levitettävää suklaa-pähkinätahnaa, koska se ei mielestäni ole hyvää ravintoa kakaroille. Kunnes... Sain äkillisen idean pullasta, jonka sisällä on Nutellatahnaa. Vähän kuin ranskalainen suklaapulla tai dallaspulla, jonka sisuksissa onkin suklaatahna. Siltä seisomalta kipaisin kauppaan hakemaan sen kauan himoitun purnukan ja syntyi Nutellapulla                     . 

Herkkua varten tarvitaan ihan tavallinen pullataikina, jonka jokainen tekee tavallaan. Itse käytän aina voita, punaista maitoa ja tummaa sokeria.

Pullataikina:

5 dl lämmintä maitoa

1 pussi kuivahiivaa

ripaus suolaa

1 muna

50g voita sulatettuna

1 rkl kardemummaa

1 dl intiaanisokeria

vehnäjauhoja

​
​

Anna taikinan kohota kunnolla, vaivaa taikina muhevaksi ja kaulitse isoksi levyksi. Sivele runsaasti Nutellaa taikinalevylle ja ripottele kanelia mukaan. Kääri taikinalevy rullalle ja leikkaa terävällä veitsellä n. 1,5 cm paksuja siivuja. Aseta siivut pellille, voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle intiaanisokeria tai muscovadoa.

Paista kiertoilmalla 200°C, kunnes pullat ovat kauniin kullanruskeita. Tarjoile lämpiminä!

​

P.S. Meillä lapset luulivat että narraan, kun kerroin, että iltapalaksi on Nutellapullaa.... :)