​

Ihana, hieman erilainen tomaattikeitto kelpaa juhlaan ja arkeen. Lämpöiset valkosipuli-yrttileivät tekevät ateriasta täyttävän. Keiton tulisuutta voit sädellä omien mieltymystesi mukaan, chiliähän voi aina lisätä...

Tarvitset: 3 suurta hapanta omenaa, 
2 x 500 g tomaattimurskaa, 
1 x 500 g paseerattua tomaattia, 
2 porkkanaa
, 2 sipulia, 
1/2l kuivaa omenasiideriä
, 1 rkl kanelia
, 1 rkl inkivääriä
,1 chiliä, 
kasvisliemikuutio

Kuori ja pilko omenat, sipulit ja porkkanat. hienonna chili ja raasta inkivääri. Kaada pataan tai isoon kattilaan siideri ja lisää sitten kaikki muut ainekset. Anna kiehua, kunnes omenat ja kasvikset ovat pehmenneet ja lopuksi soseuta keitto sauvasekoittimella.

Yrttileipiin tarvitset:

Leipää
, tuoretta basilikaa pieneksi silputtuna, 
oliiviöljyä n. 1 dl, valkosipulia 4 kynttä pieneksi silputtuna
, merisuolaa 2 tl
, mustapippuria hyppysellinen
. Lopuksi parmesaania.

Leikkaa leivät kolmioiksi. Tee basilikasta, öljystä, valkosipulista ja mausteista seos ja levitä se leipien päälle. Lisää pinnalle parmesaania raastettuna tai lastuina. Paista leivät uunissa 250°C ja 10 min.

Tarjoillessa keiton pinnalle sopii ranskankermasilmä tai lusikallinen paksua, maustamatonta jogurttia.