Mureat Wilhelmiinakeksit maistuvat ihanan kinuskisilta. Mureita keksejä on helppo leipoa lastenkin kanssa ja kerralla saa monta kymmentä pikkuleipää. Jouluisen kahvipöydän ehdoton herkku.

Tarvitset:

200 g voita

2 dl sokeria

1 keltuainen

2 rkl siirappia

3 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

5 dl vehnäjauhoja

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuainen ja siirappi. Mittaa vaniljasokeri ja leivinjauhe venhäjauhojen joukkoon ja lisää taikinaseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi.

Tee taikinasta pitkiä pötkylöitä ja painele jokainen pötkylä litteäksi. Jätä pötkylöiden väliin tilaa, koska ne leviävät hieman uunissa. Paista 200°C, noin 10 minuuttia.

Leikkaa kuvan mukaisesti pötkylät veitsellä tai taikinapyörällä pikkuleiviksi heti kun tulevat uunista ja anna jäähtyä.

Vinkki: voit myös koristella wilhelmiinat sulatetulla suklaalla.