​

Maistettuani ensimmäisen kerran raakakakkua kahvilassa, jäin raakakakkukoukkuun. En ole koskaan ollut kovin innokas kakkujen tekijä - lukuunottamatta lasten synttärikakkuja - mutta raakainnostuksen myötä olen kehittymässä melkoiseksi poikkitieteellisen kakunvalmistuksen hajamieliseksi professoriksi. Kokeileminen ja yhdisteleminen on kivaa!

Puolukka-kookoskakkuun tarvitset: 

Pohja: 3 dl kuorellisia manteleita, 1 banaani, kourallinen kuivattuja taateleita, manteli- tai hasselpähkinäjauhetta

Suklaakerros: 0,5 dl kaakaovoita tai kookosrasvaa, 4 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä, 3 rkl tummaa kaakaojauhetta tai raakakaakaojauhetta, 3 rkl pähkinävoita, hunajaa tai agavesiirappia makeutukseen

Päällinen: 1,5 dl kevyesti survottua puolukkaa, 1 prk kookoskermaa

Pohjan ainekset sekoitetaan blenderissä, mutta kannattaa rikkoa mantelit ensin puunuijalla tai morttelissa ja hienontaa taatelit. Laita blenderiin banaani ja sitten mantelit pieni määrä kerrallaan. Jos seos on liian paksua, eikä blenderi jaksa sekoittaa, lisää tilkka vettä. Jatka seoksen hienontamista lisäämällä manteleita ja  taateleita vähän kerrallaan. Jos massa jää lisätyn nesteen takia löysäksi, ei hätää: siirrä massa kulhoon ja lisää manteli- tai hasselpähkinäjauhetta niin, että massasta tulee paksua ja muovailtavaa.

Leikkaa pyöreään piirakkavuokaan tai irtopohjavuokaan leivinpaperi pohjalle. Voitele paperi ja vuoan reunat kookosöljyllä. Painele pohjamassa vuokaan ja nosta hetkeksi pakastimeen. 

​

Sulata kookosrasva tai kaakaovoi, kookosöljy ja pähkinävoi vesihauteessa. Lisää kaakaojauhe ja hunajaa tai agavesiirappia makeutukseksi. Anna seoksen jäähtyä hetki, hae sitten pohja pakastimesta ja kaada suklaaseos pohjan päälle. Siirrä jääkaappiin jähmettymään hetkeksi.

​

Kun suklaa on lähes jähmettynyt, kumoa kakku lautaselle ja siirrä tarjoiluvadille suklaapuoli ylöspäin. Muista poistaa leivinpaperi! Levitä kakun päälle kevyesti survotut puolukat ja pursota päälle hieman agavesiirappia tai juoksevaa hunajaa. Vatkaa jääkaappikylmä kookoskerma sähkövatkaimella paksuksi vaahdoksi ja levitä puolukoiden päälle. Koristele kakku puolukoilla ja raakakaakaorouheella.

​

Vaihtoehtoisesti voit käyttää puolúkoiden sijaan tuoretta mangoa, mansikoita, mustikoita tai banaania!

​