Omppuhillot, marjahillot, marinoidut sipulit ja ihan kaikki muutkin säilömäsi tuotteet saavat tyylikkään ja houkuttelevan ilmeen pienillä nikseillä.

Askarteluliikkeistä löydät valtavan valikoiman erilaisia tarroja, etikettejä, leimasimia ja kyniä, joiden avulla purnukat muuttuvat hyllykelpoisiksi ja myös lahjoina tai tuliaisina annettaviksi. Unohda siis ruttuiset muovipussit, repeytyneet etiketit, kuulakärkikynällä sutaistut merkinnät ja kaikki muukin puolivillainen. Käytä hetki säilykkeidesi viimeistelyyn, ja nauti lopputuloksesta koko talvi.

Purnukat kaunistuvat monella tavalla:

  • Pese käytetyistä purkeista huolella vanhat etiketit ja tarrat irti. Jos pelkkä liotus kuumassa vedessä ei riitä irroittamaan liimaa, kokeile ruokaöljyä tai asetonia.
  • Kannet voit maalata spraymaalilla yhtenäisiksi
  • Kulahtaneiden kumitiivisteiden tilalle kannattaa ostaa kaupasta uudet. Myös mehupullojen kumikorkkeja saa ihan tavallisesta marketista. 

Myös tuotteita voi viilata kauniimmiksi:

  • Omenahillosta saat herkullisen vaaleanpunaista lisäämällä keittovaiheessa mukaan 0,5 - 1 dl puolukoita
  • Etikkaliemeen säilötyt punasipulirenkaat muuttavat liemen itsestään herkullisen pinkiksi, mutta tavalliseen keltasipuliin kannattaa liemeen lisätä pikkuisen kurkumaa tai sahramia, jolloin säilykkeestä tulee upean keltainen
  • Kurkkusäilykkeisiin kannattaa lisätä roseepippureita ja laakerinlehtiä, mutta myös mustaherukan lehdet sopivat mukaan ja näyttävät kauniilta lasipurkissa.