Aamiainen on meidän perheessa aina haastava juttu. Aikaa ei ole liiemmin, mutta terveellistä ja energiapitoista muonaa pitäisi saada jokaisen vatsaan. Olen luopunut puurin keittämisestä niinä viikkoina, kun lähden lasten kanssa aamulla kouluun. Aikaa ei vain ole ja lisäksi taidan itse olla ainoa joka puurosta tosissaan tykkää (mannapuuroa ja riisipuuroa lukuunottamatta).

Kaupan murot ja myslit ovat mielestäni ihan liian sokerilla kyllästettyjä, joten olen alkanut valmistaa omaa mysliä. Pienillä muunnoksilla siitä saa aina pikkuisen erilaista ja kas kummaa, mysliseos näyttää maistuvan kaikille. Mantelimaidon, mehukeiton tai maustamattoman jogurtin kanssa.

Tämän syksyn lemppari on Seesam-hunajamysli, ja se tehdään näin:

Tarvitaan: 3 dl kaurahiutaleita, 2 dl kauraleseitä, 1 dl auringonkukansiemieniä, 1 dl kurpitsansiemeniä, 2 dl seesaminsiemeniä, 1 dl kuivattuja karpaloita, 0,5 dl oliiviöljyä, 2 rkl kookosöljyä, 3 rkl juoksevaa hunajaa, ripaus vaniljasokeria, ripaus suolaa, ripaus kanelia

Sekoita kulhossa hiutaleet, leseet ja seesaminsiemenet. Sulata laakeassa paistokasarissa öljy, kookosöljy, hunaja ja sokeri. Lisää kanelia ja ripaus suolaa. Laita liesi pois päältä ja kaada kuivat aineet öljyseokseen. Sekoita huolella. Lisää loput siemenet. Levitä seos leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda uunissa 200°C n. 15 minuuttia tai kunnes mysli on kullanruskeaa. Anna jäähtyä. Lisää kuivatut karpalot ja purkita mysli.

Tarjoile jugurtn, maidon tai mehukeiton kanssa!