​
​
​
​

Nyt jos koska on hyvä aika tehdä ruokaa kotimaisista kasviksista. Mausteisen lämmin kasvis-linssipata muhii hellalla kaikessa rauhassa ja riittää useammankin päivän ateriaksi. Kasvispataa voi syödä sellaisenaan ranskankermasilmällä höystettynä tai tarjoilla lisukkeena riisin, pastan tai perunoiden sijaan.

 Neljän hengen annokseen tarvitaan: 4 punajuurta, 4 porkkanaa, 1/2 bataattia, 2 punasipulia, 4 valkosipulinkynttä, 1 prk säilöttyjä tomaatteja tai tomaattimurskaa, suolaa, oliiviöljyä, kookosöljyä, mustapippuria, kanelia, chiliä tuoreena tai kuivattuna, 1dl pika kikherneitä, 1,5 dl punaisia linssejä, 1dl tummaa soijarouhetta, 1l vettä

Lorauta padan pohjalle reippaasti oliiviöljyä ja pari ruokalusilkallista kookosöljyä. Pilko porkkanat, punajuuret, bataatti ja sipuli pataan ja anna kypsyä öljyssä sekoitellen. Lisää valkosipulinkynnet siivutettuina. Kun kasvikset ovat hetken aikaa kypsyneet padassa, lisää kikherneet, linssit ja soijarouhe. Sekoita. Lisää vielä purkillinen tomaattia ja sitten noin litra vettä (niin, että kaikki peittyy kunnolla). Mausta suolalla, mustapippurilla, chilillä ja kanelilla. Anna muhia kannen alla sopivassa lämmössä ainakin tunti. Sekoita varovasti välillä.

​