Jouni Toivanen on innovatiivinen keittiömestari, jonka Luomo-ravintola pokkasi Michelin tähden viitenä vuotena peräkkäin.  Vuonna 2014 Jouni kuitenkin päätti luopua Luomo ja Pure Bistro -ravintoloiden pyörittämisestä ja keskittyi uusiin haasteisiin. Nyt avautuva supertrendikäs ja niin ikään innovatiivinen Egg-pikaravintola avasi ovensa 10.3. ja on Jounin ja Satokausikalenterin kehittäjän Samuli Karjulan uusi yhteinen projekti. Fast casual-tyyppinen munakasravintola tarjoaa myös vegaanisia munakkaita ja kun ohjaksissa on Jouni Toivanen, odotukset ravintolan suhteen eivät voi olla muuta kuin korkeat. Käy kurkkaamassa ravintolan nettisivut täältä.

Keittiökaapistani löytyy aina… Silmusalaattia ja kananmunia

Kauppakassista unohtuu usein… Kahvi

Arjen pelastaja on… Maukas ja terveellinen ruoka.

Pomminvarma bravuurini on… Minulla ei ole bravuuria. Kaikki onnistuu.

Lempimausteeni on… Tähtianis. Yrteistä rakuuna.

Syön salaa… Lakuja.

Pahin keittiömokani… Kesken serviisin, kun avasin kermasifonipullon, korkki lähti suihkarin vauhtia kohti takaseinää ja soosit oli ympäri ämpäri. Tämä tapahtui Barcelonassa, enkä osannut oikein edes kieltä. Silloin nolotti.

Haluaisin oppia… Nauttimaan enemmän hetkestä.

Ehdottomasti tärkein keittiövälineeni on… Veitsi.

Unelmieni keittiö olisi… Sellainen, jossa on paljon laskutilaa ja muutenkin tilaa monelle tekijälle ja ruokailijalle.

Kokatessani…Kuuntelen musaa ja bailaan.

Yksin vai yhdessä? Yksin on tyhmää kokata. Kaikki mukaan vaan.