Samuli Karjula on Satokausikalenterin isä ja sesonkiruoan puolestapuhuja. Samulilta ilmestyi juuri Satokauden ruokaa -kirja (Otava),  jossa kuvataan suomalaisen ruokakulttuurin muutos 1800-luvulta tähän päivään. 

Keittiökaapistani löytyy aina... sipuleita, oliiviöljyä ja kikherneitä.

Kauppakassista unohtuu usein… leivinpaperi, astianpesuaine ja sokeri

Arjen pelastaja on… kananmunat

Pomminvarma bravuurini on… palsternakasta valmistetut muffinsit

Lempimausteeni on… laakerinlehti, varsiselleri ja sumakki

Syön salaa… popcorneja ja salmiakkia

Pahin keittiömokani… oli joskus kauan sitten naudan fileen tarjoaminen, josta ei ollut poistettu lihaskalvoja

Haluaisin oppia… tekemään parempia kasvisliemiä sekä -tahnoja ja käyttämään niitä enemmän

Ehdottomasti tärkein keittiövälineeni on… paistinpannu

Unelmieni keittiö olisi… iso ja valoisa, jossa leikkuutasot olisivat hieman tavanomaista korkeammalla

Kokatessani… juon samalla kahvia ja kuuntelen yleensä musiikkia

Yksin vai yhdessä? Tykkään valmistaa ruokaa yksin, mutta syödä yhdessä.