Teresa Välimäki on yrittäjä, kokki, ruokatoimittaja ja -stylisti, keittokirjailija ja ravintovalmentaja.

 Parhaillaan Teresalla meneillään kolme kirjaprojektia: Teresa kokkaa, Liiku ja nauti (resepti- ja ravitsemustietokirja liikkujalle), sekä Helsinki Food Book eli Ipad-lehtenä julkaistu Helsinki Food Magazine kirjaksi ja vielä tekovaiheessa oleva kirja, joka tarjoaa reseptit elämän hetkiin treffeistä leffailtaan ja remonttitalkoista haravointitalkoisiin.

Ja Näin Teresa vastasi Lentävän Lautasen kysymyksiin:

Keittiökaapistani löytyy aina vaikka mitä! Meillä on aina jääkaappi enemmän täysi kuin tyhjä. Mutta, sellaisia must juttuja on tietty paksu maustamaton jogurtti, kahvimaito, kananmunat, fetajuusto, erilaisia kasviksia ja perunaa.

Kauppakassista unohtuu usein kaikki siivoukseen liittyvä, en vaan muista koskaan jos joku aine loppuu...

Arjen pelastaja on kokkaava mies ja take away ruoka!

Pomminvarma bravuurini on jos perhettä mietitään, niin makaronilaatikko ja lohikeitto.

Lempimausteeni on El Hanout ja Harissa. Ne ovat juuri nyt top 3:ssa suosikkiyhdistelmän timjami-sitruuna-valkosipuli kanssa.

Syön salaa… Hmm… En oikeastaan mitään, joskus yritän piilottaa irtokarkkeja ja suklaalevyt, koska muu perhe syö ne muuten pois ennen kuin ehdin kissaa sanoa!

Pahin keittiömokani? Näitä tulee tosi harvoin… Ehkä ennemmin joku sellainen, että juuri uunista nostettaessa kuuma mustikkapiirakka lipeää kädestä ja …

Haluaisin oppia leipomaan paremmin, varsinkin leipää.

Ehdottomasti tärkein keittiövälineeni on hyvä veitsi.

Unelmieni keittiö olisi iso, rustiikki, avara, kaasuliedellä ja leivinuunilla varustettu.

Avohyllyjä, paljasta hirsiseinää, marokkolainen kaakelilattia.

Kokatessani pohdiskelen asioita ja elämää.

Yksin vai yhdessä? Sekä että, riippuu tilanteesta.