Kuva, Pia Ingberg

Tiina Rantanen on freelancerina toimiva ruoka- ja viinitoimittaja, jolle bloggaaminen Kotiliesi.fi -sivustolla on luonteva tapa kertoa mielipiteitä ruoasta ja siihen liittyvästä life stylesta.

Kevään 2017 aikana Tiinalta ilmestyy kaksi Cozy Publishingin julkaisemaa keittokirjaa. Tammikuussa päivänvalon näkee On helppoa olla vege - Ruokaohjeita Härkiksestä sekä maaliskuussa taiteilija-kirjailija-taideterapeutti Krista Launosen kanssa yhdessä tehty taidekeittokirja nimeltä Illallistarinoita.

Keittiökaapistani löytyy aina kolme peetä: pastaa, pestoa ja parmesaania.

Kauppakassista unohtuu usein hiiva.

Arjen pelastaja on ruoka-ainevarastoni. Olen hyvä kokkisodassa ja nyhjäämään tyhjästä.

Pomminvarma bravuurini? Ehkä vaikein kyssäri, sillä en harrasta bravuureja. Jokainen kokkauskerta on tavalla tai toisella uusi seikkailu. Ja kokeilen surutta vieraillani uusia reseptejä.

Lempimausteitani ovat tuoreet yrtit. Erityisesti rakastan rosmariinia, timjamia ja basilikaa.

Syön salaa kylmää lenkkimakkaraa. Mutta sitä ei usein löydy jääkaapistani.

Pahin keittiömokani lienee se, kun meinasin sytyttää S-kokeilukeittiön tuleen 1980-luvulla kokeilemalla italialaisen panettonen tekemistä leipäkoneessa. Palokunta tuli paikalle kun savumäärä laukaisi automaattihälytyksen!

Haluaisin oppia vähän kärsivällisemmäksi pipertäjäksi. Maalaan aika isolla pensselillä ruokaa laittaessani.

Ehdottomasti tärkein keittiövälineeni on monitoimikone, joka on mielestäni nimensä mukainen keittiöapuri. Myös veitset ovat tärkeitä.

Unelmieni keittiö olisi iso, siellä olisi paljon laskutilaa sekä luonnonvaloa.

Kokatessani olen luovimmillani ja rikon surutta rajoja.

Yksin vai yhdessä? Molempi parempi. Mutta olen keittiössäni kapellimestari,joka heiluttaa tahtipuikkoa.