Swipe to switch between stories

Lue lisää

Lohipaella grillillä

  Kesällä, erityisesti hyvällä säällä, elämä muuttaa sisätiloista ulkotiloihin. Silloin myös ruoka tehdään mieluiten ulkosalla. Ruoanlaiton voi keskittää lähes kokonaan ulos, kun käyttää hieman mielikuvitusta ja hankkii välineitä ruoan monipuoliseen valmistamiseen grillillä. Tämä herkullinen lohipaella valmistuu grillillä kuin grillillä laakean pannun avulla. Toki tämän herkun voi valmistaa liedelläkin, silloin ainekset paistetaan paistin- tai parilapannulla ja riisi valmistetaan kasarissa. Jättikatkarapujen sijaan voi aivan yhtä hyvin käyttää tavallisiakin katkarapuja -miksei rapujakin. Lohi-jättikatkarapupaella 4…

Lue lisää

Sikke Sumari ja Nami Namaste

Sikke Sumarin juuri ilmestynyt keittokirja on kirjailijan mukaan ovi hänen sydämeensä. Kirja on valloittava matka Siken kesäparatiisiin, Muhun saarella sijaitsevaan majataloon, Nami Namasteen. Kirjaa selaillessa tulee vastustamaton halu päästä paikan päälle kokemaan Muhun saaren tunnelmaa, ihmeellistä luontoa ja Siken puutarhan makuja.  Kirjan ulkoasu on tarkoin harkittu. Benjamin Ilmoni ja Patricia Karlsson ovat tehneet hienoa työtä luodessaan kirjan sivuille elävän mielikuvan Muhun saaren tunnelmasta. Tuntuu kuin kirjan kansien väliin olisi painettu kaikki se, mitä Nami Namaste Sikelle merkitsee. Kirjassa on valtava…

Lue lisää

Inspiraatiota Nizzasta

Ideoita keittiön ja ruokailutilan sisutukseen on mukava poimia reissuilta. Trendikkäät tai perinteiset kuppilat ja pienet sisustusliikkeet, taidenäyttelytkin, saavat mielikuvituksen lentoon. Lomalla saadut ideat siirtyvät joskus ihan huomaamattakin omaan sisutukseen pieninä yksityiskohtina tai miksei isompinakin kokonaisuuksina.  Pistäydyimme keväisessä Nizzassa inspiroitumassa. Siellä tunnelma on perinteisesti enemmän rustiikkinen kuin moderni, mutta rustiikkisuuteenkin löytyi hyvää twistiä Nizzan vanhan kaupungin ympäristöstä. Eko-bistroilu oli aika vahvasti esillä monissa kahviloissa ja ruokapaikoissa. Kierrätysmateria…

Lue lisää

Kylvön aika!

Linnut laulaa, joka paikassa lirisee ja lorisee. Kevät!  Viherpeukalon on vaikea hillitä kasvattamisintoaan näin kevätaikaan, mutta totuus on se, että kesämme on venynyt heinä-elokuun puolelle ja kesäkuu on usein kovin viileä. Niin viileä, että taimia ei aina uskalla laittaa ulos vielä touko-kesäkuussa. Joten malttia on tarvittu, mutta nyt alkaa olla kylvämisen aika. Viime kesänä ilmestyi jokaisen keittiöpuutarhurin unelmaopus, Keittiöpuutarha -siemenestä lautaselle. Nimensä mukaisesti kirja käy läpi kasvukauden vaiheet lautaselle saakka. Kirjan lopussa on Hanna Sumarin upeita reseptejä keittiöpuutarhan kasviksista. Enn…

Lue lisää

Piparit kuusenkoristeiksi

  Suuret piparisydämet joulukuusen oksilla tuovat vanhan ajan tunnelmaa ja mikä tärkeintä, ihanaa piparin tuoksua. Kaunis ja värikäs sydänikkuna piparin keskelle, on tehty nallekarkeista. 500 g piparitaikinaa n. 24 nallekarkkia  narua Kauli sulanut piparitaikina jauhotetulla alustalla. Leikkaa terävällä veitsellä noin 12 cm korkeita piparisydämiä. Leikkaa keskelle sydän ja tee veitsen kärjellä reikä narua varten. Laita piparit uuniin leivinpaperin päälle, paketin ohjeen mukaan. Minuuttia ennen kuin piparit otetaan uunista, aseta nallekarkit leikatun sydämen sisään. Ota piparit uunista ja vahvista narua varten teht…

Lue lisää

Satokausikalenteri

Tiesitkö, että on olemassa satokausikalenteri? Siis kalenteri, joka ajan järjestämisen lisäksi kertoo, mitkä kasvikset, villiyrtit ja hedelmät ovat juuri nyt parhaimmillaan. Samuli Karjula, satokausikalenterin perustaja kyllästyi, kun sesonkikasvisten käyttäminen tuntui hankalalta tiedon puutteen vuoksi. Mistään ei saanut tietoa, mitkä kotimaiset kasvikset ja hedelmät ovat juuri nyt parhaimmillaan, joten hän alkoi keräämään tietoa ihan vain omaa arkeaan helpottaakseen ja siitä syntyi pikkuhiljaa idea kalenterin julkaisemisesta. Samuli perheineen huomasi pian ruokavalionsa monipuolistuneen ja kasvisten käytön ruoanlaitossa…

Lue lisää

Hui, Halloween!

  Halloween on anglosaksisissa maissa lokakuun viimeisenä päivänä (31.10.), pyhäinpäivän aattona vietettävä juhlapäivä, jolloin vainajahenkien uskotaan liikkuvan. Juhla pohjautuu muinaiseen sadonkorjuun juhlaan. Kelttien uskomuksen mukaan tämän maailman ja tuonpuoleisen raja katosi luonnon kuihtuessa ja kuollessa ja henget saattoivat yrittää houkutella ihmisiä tuonpuoleiseen. Tämän takia Halloweeniin liittyy myös kokkotulien polttaminen, sillä tulen uskottiin suojaavan pahoilta hengiltä. Tutummaksi käynyt Halloweenperinne taitaa kuitenkin olla “karkki tai kepponen”, eli ovelta ovelle kiertelevät…

Lue lisää

Habitaren parhaat palat eli tulevat trendit

Habitare oli tänä vuonna kokenut uudistuksen. Kokonaisuus oli raikas ja messuosastot oli aseteltu hieman uudella tavalla, ilmavasti ja mielenkiintoisiksi kodinomaisiksi kokonaisuuksiksi. Habitaren uusi toimitusjohtaja Laura Sarvilinna on selvästi pistänyt tuulemaan ja se näkyi raikkaana tuulahduksena yli koko messualueen.  Uutta olivat myös eri toimijoiden värien käyttö. Tietysti syksy vaikuttaa värien valintaan, mutta erityisesti ilahdutti värien rohkea  yhdistäminen. Yhtään kokovalkoista tai tasaisen harmaata osastoa ei näkynyt. Tässä siis pieni kuvakatselmus tuleviin trendeihin ja ideoihin kodin sisustuksessa. Keitti…