Neljälle

Valmistusaika 40 minuuttia

Tarvitaan:

1 kasvisliemikuutio

½ l vettä

3 valkosipulia

5 salottisipulia renkaiksi

6 keltasipulia

noin 3 oksaa timjamia

2 rosmariinia

noin 4 oksaa lehtipersilja

puuvillalankaa

25 g voita

valkoviiniä

1 dl vettä

1,5 rkl maizenaa

1 tl suolaa

¼ tl valkopippuria

1-2 hyppysellistä cayennepippuria

 

Laita kasvisliemikuutio ja ½ l vettä kattilaan tulemaan.

Kuori ja paloittele valkosipuli, kuori ja leikkaa salottisipulit renkaiksi. Kuori ja leikkaa keltasipulit ohuiksi renkaiksi Sido yrtit nippuun puuvillalangalla.

Sulata voi kasarissa tai paistinpannulla. Nosta pannuun yrtit, valkosipuli ja salottisipulit. Anna kuullottua hetki. Lisää joukkoon keltasipulit ja paista, kunnes kaikki sipulit ovat saaneet reilusti väriä, jopa hieman paahtuneet, jotta keittoon tulee intensiivinen maku ja kaunis väri.

Mittaa joukkoon viini ja anna keittyä kasaan keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Poista yrttinippu.

Ota kasvislientä kattilasta talteen erilliseen astiaan noin 1 desilitran verran. Kaada sipulit kattilaan, jossa kiehuva kasvisliemi. Kaada 1 dl kasvislientä pannuun ja sekoita niin, että pannuun jääneet maut irtoavat liemeen. Kaada liemi pannusta kattilaan.

Sekoita maizena huolella 1 desilitraan vettä. Kaada maizenaseos keiton joukkoon ja sekoita. Mausta suolalla, pippurilla ja cayennepippurilla. Anna keiton kiehua hiljaisella, kannen alla, noin 15-20 minuuttia.

Leikkaa vuohenjuustosta viipaleet leivän päälle ja laita uuniin 200 asteeseen noin 10 minuutiksi, kunnes juusto on pinnaltaan hieman paahtunut (grillivastus auttaa tässä). Kaada keitto annoskulhoihin, aseta vuohenjuustoleivät keiton päälle ja tarjoa heti.