Tämä ruokaisa salaatti sopii lounaaksi sellaisenaan tai lisukkeeksi grilliherkkujen kanssa. Ranskalainen  klassikko lunastaa paikkansa myös juhlapöydässä.

Nizzalainen salaatti

Lounaaksi neljälle

7-8 perunaa

valkoviinietikkaa

1/2 sitruunan mehu

oliiviöljyä

merisuolaa

mustapippuria

3 kananmunaa

n. 150 g vihreitä papuja

1 punasipuli

n. 12 kirsikkatomaattia

kourallinen rapeaa salaattia

kalamataoliiveja

Tuoretta timjamia

1 purkki tonnikalafileetä vedessä.

Pese perunat, leikkaa ne kahteen tai neljään osaan ja keitä suolatussa vedessä noin 12-15 minuuttia, kunnes ovat kypsiä, mutta kiinteitä. Kaada keitinvesi pois ja lorauta perunoiden joukkoon n. 1 rkl valkoviinietikkaa, puolikkaan sitruunan mehu ja hieman oliiviöljyä. Mausta kahdella hyppysellisellä suolaa ja mustapippurilla maun mukaan. Laita kansi kattilan päälle ja hölskytä perunoita hieman. Anna maustua ja jäähtyä vielä kannen alla.

Keitä kananmunat noin 6 minuuttia kiehuvassa vedessä ja laita jäähtymään kylmään veteen.

Pese vihreät pavut, napsi kuivat päät irti sormin ja keitä suolatussa vedessä noin 10 minuuttia, kunnes ovat rapean kypsiä ja tummanvihreitä.

Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi ja jäähtyneet, kuoritut kananmunat neljään osaan. Viipaloi punasipuli ohuiksi renkaiksi. Avaa tonnikalapurkki ja valuta siitä vedet pois. Asettele kaikki ainekset tarjoiluastialle tai sekoita valmiiksi salaatiksi, viimeistele tuoreella timjamilla. Lorauta salaatin päälle hieman oliiviöljyä ja hiukan valkoviinietikkaa. Tarjoa patongin kanssa.