Kesällä, erityisesti hyvällä säällä, elämä muuttaa sisätiloista ulkotiloihin. Silloin myös ruoka tehdään mieluiten ulkosalla. Ruoanlaiton voi keskittää lähes kokonaan ulos, kun käyttää hieman mielikuvitusta ja hankkii välineitä ruoan monipuoliseen valmistamiseen grillillä. Tämä herkullinen lohipaella valmistuu grillillä kuin grillillä laakean pannun avulla. Toki tämän herkun voi valmistaa liedelläkin, silloin ainekset paistetaan paistin- tai parilapannulla ja riisi valmistetaan kasarissa. Jättikatkarapujen sijaan voi aivan yhtä hyvin käyttää tavallisiakin katkarapuja -miksei rapujakin.

Lohi-jättikatkarapupaella

4-6 annosta

500 g jättikatkarapuja kuorineen

2 rkl oliiviöljyä

4 dl risottoriisiä

1 l vettä

1 kalaliemikuutio

2,5 dl kuivaa valkoviiniä

2 tl suolaa

1 tl valkopippuria

1 tl sahramia

200 g grillipaprikoita

4 lohimedaljonkia

4-6 kevätsipulia

lehtipersiljaa

Paellapannu tai grillin kestävä kasari.

Ota jäiset katkaravut sulamaan ajoissa. Valuta ne ja kuivaa. Valmistele grilli. Valmista kalaliemi sulattamalla liemikuutio veden joukkoon. Ota kaikki ainekset valmiiksi grillin viereen. Lorauta kuumalle pannulle öljy ja kaada riisit joukkoon. Kuullota riisinjyviä hetki ja kaada joukkoon viini. Lisää suola, pippuri ja sahrami. Anna viinin imeytyä riisiin ja lisää sitten kalalientä pikkuhiljaa 2 dl kerrallaan, antaen nesteen imeytyä riisiin. Nosta katkaravut ja paprikat grillille ja grillaa, kunnes ne ovat saaneet pintaansa kauniin paahtuneen värin. Voit nostaa valmiit ainekset grillin viereen lautaselle odottamaan. Grillaa sitten lohimedaljongit ja kevätsipulit. Mausta lohet suolalla ja grillaa vain muutama minuutti molemmin puolin. Kun riisi on imenyt kaiken kalaliemen, ripottele katkaravut ja paprikat riisin päälle ja sekoita riisin joukkoon. Nosta pannu liedeltä ja asettele kypsät lohimedaljongit ja kevätsipulit kaiken päälle. Viimeistele lehtipersiljalla ja tarjoa heti.