Suuret piparisydämet joulukuusen oksilla tuovat vanhan ajan tunnelmaa ja mikä tärkeintä, ihanaa piparin tuoksua. Kaunis ja värikäs sydänikkuna piparin keskelle, on tehty nallekarkeista.

500 g piparitaikinaa

n. 24 nallekarkkia 

narua

Kauli sulanut piparitaikina jauhotetulla alustalla. Leikkaa terävällä veitsellä noin 12 cm korkeita piparisydämiä. Leikkaa keskelle sydän ja tee veitsen kärjellä reikä narua varten. Laita piparit uuniin leivinpaperin päälle, paketin ohjeen mukaan. Minuuttia ennen kuin piparit otetaan uunista, aseta nallekarkit leikatun sydämen sisään. Ota piparit uunista ja vahvista narua varten tehty reikä vaikka kiinailaisella syömäpuikolla. Anna pipareiden jäähtyä leivinpaperilla vuorokauden, jotta nallekarkki-ikkunat irtoavat helposti ja ehjänä.