Etikkakurkkujen valmistus on helppoa ja nopeaa. Perinteinen kesäherkku sopii mainiosti myös loppukesän aterioille ja vaikka grilliruuan lisukkeeksi.

Tarvitset: 2 isoa kurkkua, 4 dl väkiviinaetikkaa, 1 l kuumaa vettä, 1 dl sokeria, tuoretta tilliä tai minttua, ison lasipurkin, kannen tai lautasen kanneksi, kannun liemen sekoitukseen, juustohöylän

Ja näin tehdään: Viipaloi kurkut ohuiksi siivuiksi puhtaaseen lasipurkkiin. Lisää tilliä tai tuoretta minttua. Sekoita seuraavaksi liemi: 1 litra lämmintä vettä, 4 dl etikkaa ja 1 dl sokeria. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Kaada lämmin etikkaliemi kurkkuviipaleiden päälle niin, että kurkut peittyvät kunnolla. Laita purkkiin kansi, tai lautanen kanneksi. Nosta jääkaappiin tekeytymään. Seuraavana päivänä kurkut ovat valmiita nautittaviksi!