Kesästä pitää Suomessa ottaa kaikki irti! Ulkona kannattaa syödä aina kun mahdollista, sillä se on hauskaa ja tuo vaihtelevuutta arkeenkin. Kata ulos rennosti ja syö helppoa ruokaa. Pienellekin pihalle mahtuu grilli, jossa valmistuu ateria hiilillä tai kaasulla.
Kesäaterialla syödään salaattia, grillattuja kasviksia, makkaraa, pihvejä, jäätelöä, marjoja ja kaikkea, mitä kesällä saa tuoreena. Tässä vinkkejä herkullisiin salaatteihin:


Salaatti on mahtava kesäruoka ja maistuu kuumanakin päivänä. Vihreään salaattipohjaan voi tehdä erilaisia variaatioita, joissa vain mielikuvitus ja syöjien mieltymykset ovat rajana.
Vihreä salaattipohja:
Lehtisalaattia, tammenlehväsalaattia, rucolaa, viinisuolaheinää, ruohosipulia, kurkkua
Kastikkeeksi hunajabalsamico, johon tulee 1 dl balsamiviinietikkaa ja 3 rkl juoksevaa hunajaa
Sitten varioidaan:
Savulohisalaattiin tietenkin savulohta, punasipulirenkaita ja kapriksia
Fetasalaattiin fetaa, tomaattia, sipulirenkaita, tummia oliiveja
Halloumisalaattiin paistettuja halloumisiivuja, tuoretta mansikkaa viipaloituna, basilikaa
Munasalaattiin keitettyjä kananmunia lohkoina, cashewpähkinöitä, vihreitä oliiveja