Teresa Välimäen ja Johanna Lindholmin suuren suosion saaneesta Hyvää joulua -kirjasta on tehty uusi painos.                  Uudessa Hyvää joulua -kirjassa on pyhitetty iso osio vegaaniselle joululle. Näin kirja on kokonaisuutena kattava joulukeittokirja, eikä jätä kokkia pulaan, vaikka joulupöytään istuisikin vegaani -tai toisin päin. Vegaanireseptejä on niin monta, että kirja kannattaa ostaa jo ihan herkullisten vegaanistenkin reseptien vuoksi. Muissakin osioissa on vegaanille tai kasvissyöjälle sopivia reseptejä. 

Kun kirjan avaa, tulvahtaa nenään joulun tuoksu. Kirja on niin herkullinen ja kaunis, että siitä tekisi mieli tehdä kaikki reseptit. Päivällisereseptien lisäksi kirjassa on aamiaisreseptejä, hilloja, sillejä ja naposteltavaa. Kirja on kokonaisvaltainen joulunajan keittokirja. Perinteisellä joulutunnelmalla ladatut Laura Riihelän ruokakuvat korostavat hyvin kirjan ideaa siitä, miten perinteisten ja yllättävien makujen yhdistelmä tekee tämän päivän joulun. Ihanaa, kun joulu ei ole pelkkää kinkkua ja perunalaatikkoa, vaan se voi myös olla lohipastramia, mandariini-ankkaa, portobello-tattipateeta ja uunirosollia.

Teresan ja Johannan kirjat ovat aina olleet täydellinen yhdistelmä rautaista ammattitaitoa, lukijan huomioon ottamista ja upeita kuvia. Tämän kirjan sivut kutsuvat kokkaamaan ja ruoat onnistuvat takuuvarmasti. 

 

Joulun jälkeenkin kirjassa riittää luettavaa, sillä joulun tähteistä voi tehdä vaikka Kylmäsavulohipizzan tai kinkkukiusauksen. Kirja sopii siis myös joululahjaksi. Kirjan lopussa on muutamia menu-ehdotuksia, mikäli et osaa päättää mitä kirjasta tekisit. Minun tämän joulun menu voisi olla:

Saaristolaisleipä

Mausteinen punakaali

Joulusalaatti

Karitsan potkat ja peruna-maa-artisokkalaatikko

Kokonaisena paahdettu kukkakaali ja punajuurihummus

Suklaa-mustaherukka mousse

Vaalea pehmeä nougat

 

Hyvää Joulua, WSOY, Teresa Välimäki, Johanna Lindholm, Laura Riihelä