​

Sunnuntaina on isänpäivä ja monessa perheessä keittiön valtaavat aamuvarhaisella lapset. Kokosin helposti toteutettavia aamiaisvinkkejä, joista isommat lapset selviytyvät keskenään ja pienempiä voi sitten hieman avustaa.

Sydänpaahtoleipä

Tarvitaan: paahtoleipää, voita paistamiseen, munia, paistinpannu, piparkakkumuotti, suolaa, chiliä, paistolasta, hilloa

Paina piparkakkumuotilla sydänkuvio leivästä läpi. Kuumenna paistinpannu liedellä, lisää kunnon nokare voita tai margariinia ja anna sen sulaa. Laita leipä pannulle anna sen paistua hieman. Käännä leipä ja riko sen keskelle jääneeseen aukkoon muna. Anna paistua sopivalla lämmöllä (ei liian kuumalla!), kunnes muna on kypsä. Nosta leipä varovasti lastan avulla lautaselle.Ripottele suolaa ja hieman chiliä päälle. Leivän keskustasta jääneen pikkusydämen voit paistaa pannulla jälkiruuaksi ja tarjoilla hillon kanssa.

​

Ruiskupit

Tarvitaan: pussillinen ruiskuppeja tai ruissipsejä, avokado, briejuusto tai sinihomejuusto, yrttisuolaa, juoksevaa hunajaa

Leikkaa avokado kahtia ja irroita siemen. Koverra pienellä lusikalla avokadosta paloja ja laita jokaiseen ruiskuppiin pala avokadoa. Leikkaa sitten juustosta pienia nokareita ja lisää jokaiseen ruiskuppiin avokadon päälle. Voit maustaa kupit yrttisuolalla ja puristaa pikkuisen juoksevaa hunajaa päälle. Asettele ruiskupit lautaselle.

​

Croissantit, mansikat ja maitokahvi

Tarvitaan: valmispakkaus croissanttaikinaa (pieni purkki) tai raakapakastettuja croissanteja, kananmuna, kahvia, maitoa, mansikoita, hilloa

Kuumenna uuni paisto-ohjeen mukaiseen lämpötilaan (n. 220°C). Avaa purkki vääntämällä ja ota taikinarulla esiin. Levitä rulla varovasti ja irroita croissantkappaleet toisistaan. Rullaa croissantit leveästä päästä aloittaen ja nosta uunipellille, leivinpaperin päälle. Anna kohota hetki ja voitele croissantit munalla. Paista ohjeen mukaan. Vaihtoehtoisesti paista valmiit raakapakastetut croissantit uunissa pakkauksen ohjeen mukaan.

Sillä aikaa kun croissantit paistuvat, ehdit keittää kahvin. Kahvinkeitin on hyvä ladata valmiiksi jo edellisenä iltana, niin aamulla ei tarvitse kuin napsauttaa keitin päälle. Lämmitä maito mikrossa tai kattilassa. Kaada isoon mukiin kahvia ja kuumaa maitoa. Laita mansikat kulhoon.

Nosta aamiainen tarjottimelle ja tarjoile isänpäivän aamiainen isälle sänkyyn onnittelulaulun kera.

Hyvää isänpäivää!