


Salaatti on mahtava kesäruoka ja maistuu kuumanakin päivänä. Vihreään salaattipohjaan voi tehdä erilaisia variaatioita, joissa vain mielikuvitus ja syöjien mieltymykset ovat rajana.
Vihreä salaattipohja:
Lehtisalaattia, tammenlehväsalaattia, rucolaa, viinisuolaheinää, ruohosipulia, kurkkua
Kastikkeeksi hunajabalsamico, johon tulee 1 dl balsamiviinietikkaa ja 3 rkl juoksevaa hunajaa
Sitten varioidaan:
Savulohisalaattiin tietenkin savulohta, punasipulirenkaita ja kapriksia
Fetasalaattiin fetaa, tomaattia, sipulirenkaita, tummia oliiveja
Halloumisalaattiin paistettuja halloumisiivuja, tuoretta mansikkaa viipaloituna, basilikaa
Munasalaattiin keitettyjä kananmunia lohkoina, cashewpähkinöitä, vihreitä oliiveja