​

Kurpitsalyhdyt kuistilla tai portailla hehkuvat hienoa oranssia valoa. Kurpitsan kuori on pinnalta yllättävän kova, joten hyvät työvälineet ja kärsivällisyys ovat tarpeen. Lopputulos on sitten sitäkin palkitsevampi, sillä lyhdyt näyttävät hämärässä illassa todella kauniilta.

Tarvitset: kurpitsoita, ison teräslusikan, terävän matto- tai askerteluveitsen, vesiohenteisen tussin, kulhon, lämpökynttilöitä

Piirrä kannen ääriviivat kevyesti tussilla ja leikkaa sitten kansi irti. Koverra kurpitsan sisus tyhjäksi isolla teräslusikalla. Kurpitsan seinämiin kiinnittyneet rihmat kannattaa irrottaa terävällä veitsellä raaputtaen.

​

Huuhtele kurpitsa ja kuivaa se. Piirrä haluamasi kuviot kurpitsan kylkiin ja leikaa sitten huolellisesti terävällä veitsellä. Pieni veitsi toimii tässä parhaiten, sillä siitä saa tukevan otteen. Reikäkuvioinnin voi toteuttaa neulepuikolla tai naskalilla. Myös akkuporakoneella saa tehtyä hienoja kuviointeja (!)

​
​

Siisti aukot terävllä veitsellä myös sisäpuolelta. Laita lämpökynttilä kurpitsan sisään. Pienissä kurpitsoissa kynttilän liekki käristää kantta, joten ne kannattaa jättää avoimiksi ja nostaa kannet vaikka kurpitsoiden viereen. Isokokoisissa kurpitsoissa kannen voi jättää paikalleen. 

​