​
​
​
​

Krääsätön joulu on hyvä johtolanka joululahjoja miettiessä ja sama koskee paketointia. Kun kokonaisuus on loppuun asti mietitty huolella, syntyy vähemmän jätettä ja enemmän iloa sekä lahjan antajalle että saajalle.

Mieti mikä on oikeasti sekä tarpeellinen, että mukava lahja. Mitä itse toivoisit saavasi?  Aineettomat lahjat ja erilaiset lahjakortit toimivat, kun ne annetaan ajatuksen kanssa. Lahjakortin sisältö voisi olla yhteistä aikaa, halauksia tai metsäretki eväineen. Tee kortista kaunis ja persoonallinen ja koristele myös kuori.

Hyötylahja voi oikeasti olla myös kaunis. Villasukat, kynttilät, saippuat ja ruokalahjat saavat ihan uutta särmää, kun muokkaat pakkauksia, lisäät koristeita ja paketoit kauniisti.

Mieti miten pakkaat.  Käytä paperia vain tarpeellinen määrä ja valitse sellaista, joka tuottaa vähän jätettä. Pakkaa luovasti. Aina ei tarvita edes paperia, kun pakkaus on muuten ihana. Muista että myös paketti voi olla uudelleen käytettävissä. Käytä mielikuvitusta ja pakkaa monikäyttöisesti​

Ruskea pakkaussilkkipaperi soveltuu etenkin kirjojen ja pienien lahjojen pakkaamiseen.

Tarvitset ruskeaa silkkipaperia,  vanhan aikakauslehden (50-luvun lehdissä on superhienoja kuvia ja mainoksia), puuvillanarua, puuhelmiä, karamellitangon.

Kääri lahja kaksinkertaiseen silkkipaperiin. Tee taitokset huolella, niin et tarvitse teippiä. Sido paketti ohuella puuvillanarulla. Leikkaa vanhasta lehdestä leike tai mainos koristeeksi paketin päälle. Pujota narun päihin puuhelmiä (niistä voi myöhemmin tehdä korun tai avaimenperän) ja tuikkaa vielä raidallinen karamellitanko narun alle.  Kaunis paketti on enemmän kuin puoli lahjaa!

Pullot ja lasipurkit  Myös paketti on lahja.

Pakkaa pieniin, korkillisiin lasipulloihin (tähän käyvät pienet kahvi- tai tuoremehupullot) herkkulahjoja. Valitse pähkinäseos, karamelleja tai vaikka glögimausteita. Käytä etikettinä liitutaulutarraa ja kirjoita teksti liitutussilla, jonka voi myöhemmin pyyhkiä pois ja vaihtaa.

Kannelliseen lasipurkkiin mahtuu hienosti villasukka- tai lapaspari tai vaihtoehtoisesti neulomiseen tarkoitettu lankakerä ja sukkapuikot. Langan mukaan voit purnukkaan sujauttaa lahjakortin, jolla saa lunastaa neulomisopetusta tai yhteisen neuleillan. 

Kenkälaatikot ja pahvirasiat. Paketti on käyttöesine

Kenkälaatikot ja pahviset rasiat muuttuvat kauniiksi hieman liimaa, washiteippä, kuviopapereita, kakkupaperia ja kiiltokuvia käyttäen. Kauniiksi koristeltu rasia on käyttökelpoinen joulun jälkeenkin kun valitset koristeet ajattomasti ja lahjan saajan tyyliin sopiviksi.