​
​

Kynttilöiden valaminen on hauskaa ja melko helppoa puuhaa. Omatekoiset, kauniisti koristellut kynttilät sopivat hyvin myös joululahjoiksi ja tuliaisiksi.

Tarvitset: valmista kynttilämassaa, sydänlankoja, kattilan, metallikulhon, kynttiläväriä, metallilusikan, vaniljatuoksua tai vaniljasokeria, lasipurkkeja, mustaa spray-maalia, kuviokartonkia, liimaa, sakset, jäätelötikkuja tai grilitikkuja tueksi, pari teippipalaa.

Sulata kynttilämassa vesihauteessa metallikulhossa. Kun massa on sulaa, lisää joukkoon haluamaasi kynttiläväriä ja  muutama tippa tuoksuöljyä tai ripaus vaniljasokeria. Sekoita sulaa massaa varovasti, ettei siihen muodostu kuplia.

​

Massan sulaessa ehdit valmistella purkit: pese ja kuivaa lasipurkit ja kannet. Maalaa kannet mustiksi (tai haluamasi värisiksi). Anna kuivua. Kiinnitä sydänlanka purkin pohjaan pienen liimanokareen avulla. Aseta tukitikku purkin päälle ja kiinnitä lanka teipinpalalla tikkuun, jotta se pysyy suorana ja paikallaan. Kaada kuuma kynttilämassa varovasti purkkeihin. Huomaa, että massa vajoaa kovettuessaan! Varaa tilkka kynttlilämassaa keskelle syntyvän kolon täyttämiseen sen jähmetyttyä. 

​

Anna kynttilöiden jähmettyä rauhassa. Poista sitten tukitikut ja teipit. Koristele kynttiläpurkit kuviokartonkivyötteillä, kiiltokuvilla, tarroilla tai liitutussilla.

​