​
​

Lusikat jakoon ja seinälle!

Parasta kesänäpertelyä on sellainen, mihin tarvikkeet löytyvät kotoa, pihalta ja vaikka kirppiksiltä. Pienet lusikkanaulakot syntyvät kaikenlaisesta jämämateriaalista.

Tarvitaan: pieniä hopea- tai alpakkalusikoita, laudanpätkä, vanha aikakauslehti, vasara, puinen alusta, pieniä ruuveja, akkuporakone, liimaa, vettä, sivellin, hiomapaperia tai hiontasieni, rautalankaa, pätkä maalarinteippiä

Tee näin:

  1.  Sahaa vanhasta, leveästä lankusta noin 15 cm leveä pätkä (jos lauta on kapeampaa, sahaa isompi kappale!)
  2. Hio kappaleen reunat kevyesti hiomapaperilla tai sienellä.
  3. Leikkaa tai revi vanahasta lehdestä pieni leike, kuva tai tekstinpätkä (voit käyttää koristeluun myös kiiltokuvia tai vanhan kirjan sivuja)
  4. Sekoita Erikeperistä ja vedestä liimalakka (50/50). Sivele lakkaa kuvan pohjaan ja kiinnitä kuva puulle, haluamaasi kohtaan. Sivele lakkaa myös kuvan päälle ja silottele samalla pienet rypyt. Anna kuivua.
  5. Kuvan kuivuessa vasaoidaan lusikka litteäksi: aseta lusikka puiselle alustalle (vaikka laudanpötkälle tai leikkulaudalle. Paina lusikan vartta toisella kädellä, jotta lusikka pysyy aloillaan ja vasroi lusikkapesä litteäksi. Käännä tarvittaessa lusikkaa välillä. Kun lusikkapesä on litteä, taivuta varsi koukuksi käyttäen apuna sopivaa pyöreää tankoa (ovenkahva, fillarin runko, rautaputki etc,)
  6. Poraa reikä ruuvia varten: laita pieni pala maalarinteippiä lusikkaosaan, jotta pora ei lipsu. Valites akkukoneeseen 3mm metalliterä. Poraa tukevaa, puista alustaa vasten.
  7. Kun kuvan lakka on kunnolla kuivunut, voit hioa sen reunoja kevyesti patinoituneen näköiseksi hiontasienellä.
  8. Ruuvaa lusikkakoukku lyhyellä, 3mm ruuvilla kuvan alle.
  9. Kiinnitä rautalanka ripustuskoukuksi ruuvaamalla puukappaleen takapuolelle kaksi ruuvia (ruuvaa lähes pohjaan) ja kiertämällä rautalanka niiden ympäri ja lenkiksi.
​