​
​

Tämän taivaallisen ihanan herkun reseptin olen saanut rakkaalta ystävältäni, jonka suvussa herkku on kulkenut jo vuosia. Ilahduta sinäkin ystäviäsi jäätävän ihanalla mansikkajäädykkeellä, jonka voit tehdä joko pieniin leivosvuokiin tai isompaan kakkuvuokaan. Jäädykereseptin voit myös kirjoittaa ystävänpäiväkorttiin!

Tarvitset:

2 dl kermaa

2 munanvalkuaista

1/2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

n. 3 dl mansikkasurvosta

pahvisia tai metallisia leivosvuokia

​

Vatkaa ensin kerma vaahdoksi. Erottele toiseen kulhoon munanvalkuaiset ja vatkaa ne niin kovaksi vaahdoksi, että vaahto pysyy kulhossa vaikka kääntäisit sen ympäri. Lusikoi varovasti valkuaisvaahto ja sokerit kerman joukkoon. Soseuta mansikat haarukalla, tarkista ettei soseen joukkoon jää isoja paloja. Lisää mansikkasose varovasti kerma-valkuaisvaanhdon joukkoon. Asettele vuoat pöydälle ja lusikoi ne täyteen mansikkavaahtoa. Tasoita veitsellä pinnat ja laita jokaisen päälle foliota. Asettele pakkaseen ja anna pakastua noin 5 tuntia.

Ota jäädykekakkuset pois pakkasesta vähän ennen tarjoilua, jotta pehmenevät sopivasti. Irrota jäädykkeet pahvisista vuoista ja asettele kakkulautaselle. Koristele tuoreilla mansikoilla.

Jaa artikkeli ystävällesi Facebookissa tai sähköpostina!

Ystävänpäivän kunniaksi (14.2.) arvomme supertyylikkäitä Magisson kakkulapioita kaikkien tämän artikkelin kommenttilaatikkoon ystävänpäivätervehdyksen jättäneiden kesken! Jätä siis tervehdyksesi alle, ja ihana kakkulapio voi olla sinun!

​