​
​
​

Persoonalliset keittiöpyyhkeet ja leivinliinat syntyvät omassa keittiössä pienellä vaivalla. Painamiseen tarvitset:

Keittiöpyyhkeitä tai leivinliinoja, kangasvärejä (Sinelli tai muu askarteluliike), perunoita, keittiöveitsen, terävän askarteluveitsen, lyijykynän, siveltimen, leivinpaperiarkin, maalarinteippiä, silitysvälineet, alustaksi ja pöydän suojaksi vaneripalan tai vahvaa pahvia)

Ja näin tehdään:

1. Pese ja silitä uudet liinat ennen painamista. (Näin mahdollinen tärkki ja muut ylimääräiset aineet irtoavat liinan pinnasta ja väri tarttuu paremmin.)

2. Kiinnitä liina(t) reunoistaan alustaan maalarinteipillä.

3. Leikkaa peruna kahtia ja kuivaa leikkauspinta varovasti talouspaperilla. Piirrä lyijykynällä haluamasi kuvio leikkauspinnalle (väri ei tartu kunnolla perunaan, mutta kynästä jää kevyt ura). Leikkaa perunaa kuvion ympäriltä siten, että kuvio jää koholleen.

​

4. Lisää kangasväriä kohokuvion pintaan sormenpäällä tai siveltimellä tasainen kerros. 

5. Paina kuvio liinalle haluamaasi kohtaan. Paina huolellisesti siten, että kuvion kaikki kohdat osuvat kunnolla kankaalle. Lisää väriä jokaisen painokuvion välissä.

6. Kun olet painanut haluamasi määrän kuvioita, anna maalin kuivahtaa hetken. Irroita sitten liina alustasta ja silitä kangasväri pesunkestäväksi kolmen pisteen lämmöllä ilman höyryä. Laita leivinpaperi raudan ja liinan väriin, jotta mahdolliset kosteat väritahrat tarttuvat paperiin, eivätkä leviä liinalle!

​
​