

Siemennäkkäri on gluteeniton ja herkullinen eväs, jonka tekeminen sujuu leikiten.
Siemennäkkäriin tarvitaan: 1 dl auringonkukansiemeniä, 1 dl seesaminsiemeniä 1 dl pellavansiemeniä, 1 dl kurpitsansiemeniä, 1/2 dl cihiansiemeniä, 2 dl kiehuvaa vettä, 1/2 dl öljyä 1 tl suolaa
Tee näin:
- Laita uuni kuumenemaan 175°C
- Sekoita kuivat ainekset kulhossa.
- Keitä vesi ja kaada se kuumana siemenseoksen joukkoon. Lisää öljy ja sekoita.
- Anna seistä 10 minuuttia.
- Kaada seos pellille leivinpaperin päälle. Tasoita mahdollisimman ohueksi (seoksen pitäisi peittää miltei koko pelti). Voit nostaa toisen leivinpaperin taikinan päälle ja painella näkkileivän tasaiseksi paperin suojissa.
- Sirottele halutessasi sormisuolaa taikinan pinnalle.
- Paista uunissa 175°C noin 40 minuuttia tai kunnes näkkileipä on ruskistunut ja rapea.
- Leikkaa näkkäri kuumana neliöiksi ja anna sitten jäähtyä ennen kuin katkot palat irti toisistaan.

Hernetahnaan tarvitaan: 2 dl tuoreita herneitä (tai pakastettuja vihreitä herneitä), nippu auringonkukanversoja, ½ dl öliiviöljyä, tabascoa, suolaa, blenderi
Tee näin:
Kaada herneet ja ruokaöljy blenderiin, lisää nippu auringonkukanversoja, sopivasti tabascoa ja ripaus suolaa. Surauta tahnaksi.
Hernetahna säilyy hyvänä jääkaapissa pari päivää
