​

Syksynvärinen tweedpipo on viileiden päivien luottoasuste. Yksinkertainen pipo on helppo neuloa aloittelijankin taidoilla. Kavennuksissa voi sitten nykiä kaveria hihasta apua saadakseen, mutta lupaan, että nekin sujuvat kyllä!

Tarvitaan: 1 kerä Rowanin Tweed Aran, väri Dent (778), sukkapuikot 3,5mm tai 4mm (käsialasi mukaan: tiukkapipolle 4mm ja löysemmin rantein neulovalle 3,5mm). Tai mikä tahansa saman vahvuinen lanka.

Ja näin tehdään: Luo sukkapuikoille 88s. Neulo 1krs oikein jakaen samalla silmukat tasan neljälle puikolle (22s/puikko). Jatka suljettuna neuleena. Neulo seuraava kerros nurin. Jatka sitten neuloen sileää oikeaa, kunnes pipon korkeus on n. 20 cm. Aloita kavennukset seuraavalla kerroksella: neulo jokaisen puikon keskimmäiset silmukat 2s oikein yhteen ja viimeiset silmukat 2s oikein yhteen. Neulo sitten kaksi välikerrosta ilman kavannuksia. Kavenna jälleen kuten edellä. Neulo kaksi kerrosta ja kavenna taas. Jatka sitten kavennuksia vielä 3 kertaa, neuloen 1 välikerros kevennusten välillä. Kavenna sitten joka kerroksella, kunnes jokaisella puikolla on jälljellä 1 silmukka. Katkaise lanka ja vedä se silmukoiden läpi. Päättele langanpäät ja halutessasi höyrytä pipo kevyesti höyrysilitysrauadan avulla.