Pariisin Saint-Ouenin kirpputori on ihmeitä täynnä. Ensin näyttää siltä, että kirpputori on pelkkiä vaatteita ja krääsää. Syvemmälle valtavalle torialueelle käveltäessä alkaa kuitenkin löytyä mielenkiintoisia vintagevaate-putiikkeja, keittiön pientavaraa myyviä kojuja ja lopulta tulee vastaan antiikki ja design.

Rue Paul Bertiltä lähtee loputon määrä pikkukujia ja sisähalleja, täynnä toinen toistaan mielenkiintoisempia myymäläpisteitä. Kaikkia tyylisuuntia löytyy runsaasta rokokoosta virtaviivaiseen funkkikseen ja trendikkääseen 70-80-luvun taitteeseen. Muutama vuosi sitten torialueelta löytyi myös runsas määrä vanhojen tavaroiden liikkeita, joiden hinnat olivat maltilliset, mutta tilalle on tullut lisää designia ja arvokasta antiikkia.

Tori on käymisen arvoinen vaikka ei mitää mukaan tarttuisikaan. Inspiraatiota sieltä saa ylitsepursuavat määrät, ideoita ja iloa ihan vaan kujia kuljeskellessa. Ranskalaisten designammattilaisten tieto taito on myös päätä huimaava, joten jos ranskankieli taittuu, niin myyjiä kannattaa myös hieman haastatella myynnissä olevista esineistä. Torialueen ihan perällä, viimeisellä kujalla, on rivi pieniä kivitaloja. Niihin kannattaa ehdottomasti uskaltautua sisään. Talojen sisäpihoilla ja huoneissa avautuu uskomattomia maailmoja, unohdettuja puutarhoja ja huoneita täynnä historiaa, jossa kaikki irtonainen on myytävänä. Saattaapa erään talon perähuoneesta löytyä kokonainen täytetty kirahvi, jääkarhu ja seeprakin. 

Torialueella on myös muutama oikein hyvä ravintola, joissa kannattaa käydä lounaalla. Le Paul Bert ja Ma Cocotte, ovat parasta antia perinteikkään kirpputorialueen ravintoloista. Kirpputorikäynnille kannattaa varata kokonainen päivä. Alue on auki  lauantaista maanantaihin 10-17. Parhaiten alueelle pääsee jäämällä metrosta pois Porte de Clignancourt -pysäkillä ja seuraamalla ihmisiä sillan ali kohti kirpputorialuetta.

138/140 Rue des Rosiers