​

Puuvillaisesta ontelokuteesta virkatut korit sopivat moneen käyttöön myös keittiössä. Kilon vyyhdistä sain virkattua kolme koria, joista suurin on halkaisijaltaan 27 cm ja korkeudeltaan 20 cm, keskimmäinen 17/14 cm  ja matalin 15/10 cm. Korien värikoodaus on virkattu taftista leikatusta suikaleesta. 10mm virkkuukoukku toimii työvälineenä. Paksun kuteen virkkaaminen on kädelle ja olkavarrelle aika raskasta, joten taukojumppa on paikallaan välillä…

 Perusohje menee näin:

 1. Virkkaa 7 ketjusilmukkaa ja sulje lenkiksi piilosilmukalla.
 2.  2.krs: Virkkaa 1 ketjusilmukka ja sitten edellisen kierroksen lenkin silmukoihin kiinteät silmukat. Sulje kerros aina piilosilmukalla ja aloita seuraava kerros ketjusilmukalla.
  ​

   

 3.  3.krs: Virkkaa jokaiseen silmukkaan 2 kiinteää silmukkaa. 4.krs: virkkaa joka toiseen silmukkaan 1 kiinteä silmukka ja joka toiseen 2 ks. 5.krs: välikerros ilman lisäyksiä 6.krs: kaksi kiinteää silmukka joka kolmanteen ja yksi muihin. 7.krs: Välikerros ilman lisäyksiä. Jatka lisäyksiä näin, kunnes pohja on haluamasi kokoinen.
  ​

   

 4.  Silmukkarivin kääntö reunaa varten: käännä työn reuna itseesi päin ja työnnä koukku takaa eteenpäin. Nappaa lanka alapuolella koukulle, vedä läpi ja yläpuolella silmukan läpi.
  ​
  ​

   

 5. Silmukkarivi vaihtaa suuntaa, ja voit aloittaa reunan virkkaamisen. Virkkaa spiraalina kiinteitä silmukoita, kunnes reuna on haluamasi korkuinen. Kiinnitä piilosilmukalla, leikkaa kude poikki ja päättele.
  ​

   

 6.  Leikkaa taftista tai muusta kankaasta n. 1cm leveää suikaletta ja virkkaa kiinteillä silmukoilla värireuna koriin. Anna kankaan kudelankojen hapsottaa villisti!
  ​

   

 7.  Valmis! Kilon vyyhdistä sain virkattua kolme koria
  ​