​
​

Minulle kertyy tyhjiä espressopurkkeja, jotka ovat mainioita kaikenlaiseen säilytykseen, sillä niissä on suljettava ja pitävä kansi. Vanhoista valokuvista innostuneena tuunasin purkkeja vanhan ajan tyyliin:

Tarvitaan tyhjiä kahvipurkkeja, akryyli/askartelumaalia, sivellin, wanhoja kuvia (nämä kuvat ovat liimalakkatekniikkaan tarkoitetulta arkilta, joita saa askarteluliikkeestä), liimalakkaa (decoupage), leimasinmustetta reunojen patinointiin, sakset.

​

Maalaa purkit askartelumaalilla mustiksi tai valkoisiksi (tai haluamasi värisiksi). Anna maalin kuivua.

​

Leikkaa valitsemasi kuvat irti arkista. Voit myös käyttää mitä tahansa ohuelle paperille painettuja kuvia, esimerkiksi vanhoista aikakaus- tai sanomalehdistä. Levitä decoupage-lakkaa kuvan taustapuolelle ja aseta se purkin kylkeen. Silittele varovasti sormella kaikki rutut ja ilmakuplat pois. Levitä sitten lakkaa kuvan pinnalle. Anna kuivua.

Käytä ruskeaa leimasinmustetta kuvan reunojen ja purkin reunojen patinoimiseen. Voit töpötellaä väriä joko sormenpäällä tai askartekuliikkeestä saatavalla töpöttimellä. Lakkaa vielä kertaalleen kuva ja koko purkin pinta. Anna kuivua.

​