Kohde 19, Muuramen Helmi on suunniteltu kodiksi itsenäiselle, koti- ja työskentelyrauhaa arvostavalle yrittäjälle. Työhuone on suunniteltu siten, että se on jaettavissa kahdeksi pieneksi makuuhuoneeksi.Saimaan rannan välittömässä läheisyydessä sijaitsevassa puutalossa yhdistyvät työ, vapaa-aika sekä kompakti ja viihtyisä asuminen, jotka ovat olleet tärkeitä asioita heti suunnittelun alkumetreistä alkaen. 

Tavoitteena on toteuttaa hillitty ja vähäeleinen, mutta viihtyisä koti, jossa tärkeänä elementtinä on talon ikkunoista ja terassilta avautuva järvimaiseman kauneus. Sisustuksen lähtökohtana oli luoda kodista rauhallinen ja stressitön ympäristö, jossa on hyvä asua ja työskennellä. Teräviä kulmia, kovia ja häikäiseviä pintoja vältettiin, kuten myös kuoseja, kirkkaita värejä ja kiiltoasteita. Koti on muutamaa pintaa lukuunottamatta mattapintainen ja maanläheinen. 

Keittiösuunnittelu noudatti samaa hillittyä linjaa. Keittiöstä haluttiin vähäeleinen ja rauhallinen tila, jossa toiminnot ovat kohdallaan. Saimaan rannan upeat maisemat huomioitiin myös keittiötä suunnitellessa. Vaalea tammi, mattapintaiset seinäkaapit ja valkoiset kvartsitasot muodostavatkin maisemaan ja taloon sopivan, harmonisen kokonaisuuden.

 

KEITTIÖ
Runkoväri vaalea tammi melamiini 9D ( huom. poistunut mallistosta)
Etulevyt TME10V melamiini vaalea tammi (H1334ST9) + TM84 matta valkoinen mdf VetimetVE266-60-195
Tasot Louhi Super white 20mm

Eteinen
Puustellin vaatehuoneen hyllyjärjestelmä

KHH
Runkoväri Valkoinen melamiini 1A, etulevyt TM84 satiini valkoinen, tasot 30mm laminaatti Frontal White

Makuuhuone
Liukuovijärjestemä runko Finnmirror,  runkoväri valkoinen melamiini 1A, etulevyt TME60P valkoinen, vedin VE026-60-192

WC
Runkoväri valkoinen melamiini 1A, etulevyt TM84 mdf erikosiväri X487

Kerro suosikkikohteesi ja osallistu arvontaan!

Ulkokuva: Finnlamelli