Kohde 26, Kotikontti on skandinaavinen moderni puutalo, jonka suomalais-saksalainen arkkitehti Susanna Kiiskinen on suunnitellut. Talo rakennettiin kahden aikuisen ihmisen tarpeisiin. Lasten lähdettyä kotoa omilleen, on mahdollisuus rakentaa koti omien tarpeiden mukaan, juuri omien toiveiden mukaiseksi. 

Talo sijaitsee metsänreunassa, luonnonsuojelualueen vieressä, liito-oravien naapurissa. 

Talo on selkeä ja linjakas, kestävillä ja laadukkailla materiaaleilla rakennettuna. Kokonaisuus sisältää päärakennuksen autokatoksineen ja erillisen saunarakennuksen, mihin perhe ja ystävät ovat aina tervetulleita.

Modernin puuarkkitehtuurin henki ja tyyli on haettu 70-luvun arkkitehtuurista yhdistettynä saksalaiseen nykyarkkitehtuuriin. Suuri ”kelluva” terassi ja kävelysillat yhdistävät päärakennuksen ja saunatuvan.

Huoneistoala on 108 m2 ja huoneita Kotikontissa on 5 + keittiö.

Myös keittiön suunnittelussa haluttiin huomioida 70-luvun arkkitehtuuri. Kotikontin keittiö on siitä erikoinen, että siinä haluttiin rakentaa kaapistot niin korkealle katon rajaan asti, kuin mahdollista. Myös sokkelit jätettiin pois, ja lattian rajaan jätettiin vain parin sentin lista. Erikoisuutena keittiössä on "viinikuutio"-työnimellä kulkenut tila, joka muodostaa hauskan visuaalisen elementin sen lisäksi, että on käytännöllinen. Kuutio on ajateltu juomien esillelaittoa, mutta myös istuskelua varten. Tästä syystä kuution tasoksi valittiin maalattu MDF-taso muualla keittiössä käytetyn kvartsitason sijaan. Pari tyynyä vielä, ja kuutiossa on mukava myös istuskella.

KEITTIÖ
Runkoväri tammi melamiini 9B
Etulevyt TP47P lakattu tammi laakaovi + TM40 r41 mdf, matta musta. Vedin ST404-60-032
Taso Louhi Sirius, 20mm taso

KHH
Runko valkoinen melamiini 1A
Etulevyt TML87 satiini valkoinen
Tasot Stala pesupöytä /Välitila laminaatti väri: rst

Kerro meille suosikkikohteesi ja osallistu arvontaan!

Ulkokuva: Mammuttikoti.fi