Asuntomessut on lähes puolen vuosisadan ajan ollut mukana synnyttämässä uusia asuinalueita eri puolille Suomea. Vuodesta 1970 lähtien järjestetyillä Asuntomessuilla on esitelty asumisen uusimpia innovaatioita ja kokeiluja. Eri puolille Suomea rakennetut messualueet ja messutalot kuvastavat oman aikansa suomalaista asumista, tarpeita ja mahdollisuuksia.

Asuminen on iso kokonaisuus, joka muodostuu talon ja kodin seinien lisäksi esimerkiksi naapureistamme, arjen sujuvuudesta sekä ympäröivästä alueesta palveluineen ja yhteyksineen. Asuminen vaikuttaa ihmisen hyvin- vointiin monella tavalla.

Mikkeliin rakentuva uusi asuinalue, jossa järjestetään 48. valtakunnalliset Asuntomessut, esittelee paikan jossa ihmisen on hyvä asua. Asuntomessut järjestetään 14.7.-13.8. 2017. Messut ovat kuukauden ajan avoinna joka päivä klo 10-18. Tämän lisäksi kolmena ensimmäisenä messutorstaina 20.7., 27.7, sekä 3.8. messut ovat avoinna klo 22 saakka.

Asuinalueen rakentamisen lähtökohtana on ollut Saimaan vesistön hyödyntäminen sekä alueen tarjoamien luontoarvojen ja ympärivuotisten liikuntamahdollisuuksien sitominen toimivaksi kokonaisuudeksi. Puusto tarjoaa suojaa ja tuo vehreyttä, mutta viihtyisyyttä tukeva aluesuunnittelu varmistaa sen, että myös Saimaanselkä näkyy lähes joka tontille. Viitasammakon vuoksi ranta-alueella säilytetään rantakasvillisuus ja liito-oraville jätetään mahdollisimman paljon puita. Tämä on myös viihtyisyystekijä ja takaa puustoisen asuinalueen.

Messuvieraalle esittellään 31 upeaa kohdetta, joista viidessä on Puustelli-keittiö!

Messukorttelit teemoittain ovat:

Suomi | Kohteet 1-13
Kahden puistoalueen väliin sijoitettu aurinkoinen korttelialue on omiaan esittelemään maamme puurakentamisen ammattilaisia.

Aamu | Kohteet 5-9
Ihastusta herättävä ja jyrkkärantainen asuinalue, jonka omarantaiset talot edustavat nykyaikaista talodesignia.

Valo | Kohteet 17-25
Aamuauringossa kylpevä korttelialue, jonka asukkailla on ollut erityisen hyvä mahdollisuus tuoda huikeat järvinäköalat osaksi sisustusta.

Onni | Kohteet 14-16 ja 26-31 Varvikkoisen kallion kupeessa sijaitsevat metsävaltaiset tontit houkuttelevat rauhasta ja luonnosta nauttivia asukkait

Puustelli-keittiöt (sekä kylpyhuone- ja kodinhoitohuonetiloja) löydät kohteista: 9,19,26,27 ja 30. Esittelemme kohteet blogissa heinäkuun aikana!

Osallistu arvontaan!