Karita on äiti, yrittäjä, ruokakirjailija, luennoitsija, juontaja, life coach ja bloggari. Lisäksi hän kehittää ja markkinoi omaa SuperLemon-tuotebrändiään. Huhtikuun lopulla julkaistiin Karitan neljäs kirja, Sokeriton, jossa on reseptejä makeisiin kypsennettyihin- ja raakaruokaherkkuihin ilman prosessoitua valkoista sokeria.

Keittiökaapistani löytyy aina raakakaakojauhetta ja hyvää suolaa.

Kauppakassista unohtuu usein kahvi, ja sekös harmittaa kotiin päästyäni. Myös pesuaineet unohtuvat jostain syystä usein.

Arjen pelastaja on smoothie, josta saa nopeasti energiaa ja jonne voi laittaa mitä vain. Myös pakastimen aarteet pelastavat usein.

Pomminvarma bravuurini on raakasuklaa. Sitä rakastan ja valmistan intohimolla. Raakasuklaa on koko perheen herkku, jonka tekeminen on minulle liikemeditaatiota, eli tekemistä kaikilla aisteilla. Suolaisella puolella perheen miesten suosikki on varmaankin lasagne tai makaronilaatikko. Raakaruokapuolella Kermainen siitakekeitto Lautasellinen kauneutta -kirjastani, on saanut kehuja osakseen.

Lempimausteeni on tuoreet yrtit, etenkin korianteri, timjami, valkosipuli ja sitruuna. Käytän vaaleaa ja tummaa misotahnaa myös usein raakaruokien maustamiseen.

Syön salaa... en syö salaa. Nautin ja syön mitä tykkään.

Pahin keittiömokani on se, kun leikkasin yli parikymmentä vuotta sitten koiralle juustoa veitsellä ja lipsautin sormeeni neljän tikin ventin. Muutoin ajattelen ettei mokia ole, on vain oppimista.

Haluaisin oppia kaikkea. Kunpa olisi vain aikaa... Muun muassa libanolilainen keittiö on ihanaa ja sitä olisi ihana oppia valmistamaan hyvin.

Ehdottomasti tärkein keittiövälineeni on veitsi.

Unelmieni keittiö olisi sellainen, että olisi enemmän kaappitilaa. Lisäksi ikkunoista siintäisi vielä aurinkoinen merinäköala tai viiniviljelmät.

Kokatessani mietin päivän kulkua, selvittelen ajatuksiani ja fiilistelen ruokaa.

Yksin vai yhdessä? Sekä että.