Palvelumuotoiluyrittäjä ja ruokaharrastaja Leena Ketonen on suositun Siskot kokkaa –blogin toinen kirjoittaja. Leena kuuluu myös ruokabloggaajien yhteisen, voittoa tavoittelemattoman Hävikistä herkuksi- yhteisön ylläpitäjiin.

Maaliskuun lopussa eräs lapsuuden haave käy toteen, kun Otava julkaisee Leena Ketosen keittokirjan: Savu nousee – Kotipihan BBQ. Perinteisten BBQ-lihojen lisäksi kirjassa valmistetaan myös kasviksia ja hyödynnetään tähteet uudella tavalla.

Keittiökaapistani löytyy aina…linssejä, papuja ja siemeniä

Kauppakassista unohtuu usein…työmääräarvio!

Arjen pelastaja on… hyvät jämät. Ne muuttuvat yleensä pastaksi, salaatiksi, pizzaksi tai keitoksi.

Pomminvarma bravuurini on… mikä tahansa pitkään padassa paahdettu ruoka. Lazion häränhäntäkeitosta sain viime kesänä kehuja italialaiselta ravintoloitsijalta ja viinitilalliselta. Sitä sellerin määrää ei sitten kannata pelästyä, se kuuluu asiaan!

Lempimausteeni on… mustapippuri. Yrteistä tuore (sitruuna)timjami ja rosmariini.

Syön salaa…maksalaatikkoa rusinoilla, kylmänä maidon kanssa. Tai jos en salaa niin ainakin yksin. Kukaan muu meillä ei tykkää maksalaatikosta.

Pahin keittiömokani… tapahtui kun olin varmaan ekalla luokalla; yritin tehdä munakokkelia ja tulikitsin vanhan, Kotiruoka- keittokirjan ohjeen mitat väärin. Ruokalusikallisella suolaa munakokkelista tuli syömäkelvotonta.

Haluaisin oppia…fermentoimaan ja paistamaan virheettömän rapean kalan nahan.

Ehdottomasti tärkein keittiövälineeni on… hyvä veitsi, mutta kaasuliesi on myös kova.

Unelmieni keittiö olisi… aina valmiiksi siivottu. 

Kokatessani…vallitsee hallittu kaaos. Hallinnan tunne saattaa olla subjektiivinen kokemus.

Yksin vai yhdessä? Yhdessä, tietty. Ja iloista musaa kaikkialle.