Marko Levänen, Kouvolan ja Kotkan Puustelli-myymälöiden yrittäjä, on työskennellyt Puustellilla 11 vuotta. Kolme vuotta sitten uudistettu 200 neliön myymälä Kouvolan valtaväylän varrella oli Espoon jälkeen ensimmäinen uuden konseptin mukaan rakennettu myymälä. Myymälässä on 5 mallikeittiötä, jotka kaikki ovat Markon piirtämiä yhteistyössä Dsign-suunnittelutoimiston kanssa. Tavoitteena oli saada esille mahdollisimman monipuolisesti kaikki Puustellin vaihtoehdot mekanismeista kaappikokoihin.

Kouvolassa remontoidaan enimmäkseen omakotitaloja. Maalaistaloja ei niinkään, sillä Kouvola on vanhaa kaupunkialuetta ja omakotitalo-alueet ovat kaupunkimaisia. Marko kertoo, että Kouvolassa jopa 50 prosenttia asiakkaista haluaa asentaa keittiönsä itse. Johtuneeko omakotitaloasujien tee-se-itse henkisestä elämäntyylistä? Suurin osa asiakkaista tulee suosittelujen kautta ja he jo tietävät, mitä Kouvolan Puustellilta saa. Ne asiakkaat, joilla ei ole Puustellin toimintamallista käsitystä, usein yllättyvät palvelun laadusta ja kokonaisvaltaisen remonttipalvelun mahdollisuudesta. Usein juuri se on asia, joka on Puustellin paras kilpailuvaltti. Kouvolan alueelta löytyy paljon keittiöalan yrityksiä, mutta Markon käsityksen mukaan kukaan muu ei voi tarjota niin kokonaisvaltaista palvelua kuin Puustelli. Kotkassa, Markon toisessa myymälässä, taas remontoidaan enimmäkseen kerrostaloja ja 80% keittiöistä asennetaan ja remontoidaan Puustellin toimesta. 

Puustellin palveluun kuuluu projektin kokonaisvaltainen suunnittelu ja toteuttaminen. Suunnittelu aloitetaan kohteessa. Näin remontoitava tila, ensi alkuun keittiö, hahmottuu suunnittelijalle parhaiten. Asiakkaan kaikki toiveet käydään läpi. Mikä vanhassa keittiössä on toimivaa ja mihin pitäisi saada muutosta? Erilliset keittiöt halutaan usein muuntaa avokeittiöksi. On paljon mukavampaa kokkailla, kun samalla voi seurustella tai vaikka katsoa televisiota. Putkien paikat katsotaan ja mahdollisuudet muutostöille kartoitetaan. Halutaanko lattiapintoihin, seiniin ja kattoon uusia pintoja vai vain freesaus? Jos keittiö muunnetaan avokeittiöksi, mitä muutoksia olohuoneeseen kaivataan? Kun keittiö ja olohuone yhdistyvät, saattaa vanhoilla pinnoilla oleva olohuone näyttää auttamattoman vanhalta uudenkarhean keittiön rinnalla. Näkyykö eteisestä keittiöön? Ehkä eteisenkin pinnat olisi hyvä uusia tai kaapistot yhdenmukaistaa keittiönkaappeihin sopiviksi.

Kun Puustellilta tilaa koko remontin, aikatauluongelmia ei synny, sillä yksi taho hallinnoi kaikkea. Sähkömiehet, putkimiehet, maalarit ja asentajat, ovat kaikki Marko Leväsen ja suunnittelijoiden aikatauluttamina paikalla sovittuihin aikoihin ja he tietävät, mitä ovat tekemässä. Tällainen palvelu on asiakkaalle helpoin ja luotettavin valinta, sen on huomannut asiakkaiden tyytyväisyydestä remontin päätyttyä. Budjettikin pitää. Tosin yllätyksiltä ei välty yksikään remontti. Niitä tulee aina. Mutta yllätyksetkin on Puustellilla huomioitu aikatauluissa jo valmiiksi.

Marko kehuu tiimiiän toimivaksi yksiköksi. Asentajat ovat timanttia ja myyjien ja suunnittelijoiden kanssa yhteistyö pelaa. Kaikki auttavat toisiaan ja ongelmia ratkotaan yhdessä ja onnistumisista iloitaan koko porukalla. Tästä pääset suoraan myymälän omille sivuille.