Kuopion Puustelli sijaitsee uudenkarheissa tiloissa kauppakeskus Hermanissa, jossa sijaitsee useampikin keittiö- ja rakennusalan liike. Puustellin myymälä muutti 400 neliön uuteen liiketilaan maaliskuussa, kun kauppakeskuksessa uudistettiin tiloja. Myymälä on tehty Puustellin uuden konseptin mukaan, arkkitehti Samuli Hintikan kanssa yhteistyössä. Tilan keskiössä on korotettu "stage", johon on sijoitettu 4 keittiötä. Tarkoituksena olisi järjestää keskuskeittiössä asiakasiltoja ja kokkailua ammattikokin säestyksellä. Yhteensä mallikeittiöitä on 7, lisäksi kodinhoitohuone ja muutama kylpyhuone / wc. Erikoisuutena Jyrki mainitsee 50 neliön materiaalistudion, jossa on esillä ovimallien lisäksi valtavat määrät remonttimateriaalia tapeteista mikrosementtiin ja listoihin. Jyrki toimii yhteistyössä suoraan maahantuojan kanssa, mikä helpottaa kustannusten laskemista ja toimitusaikatauluja. Asiakkaan taas ei tarvitse kierrellä monissa alan liikkeissä etsimässä materiaaleja, vaan ne löytyvät Kuopion myymälän laajasta valikoimasta. "Me panostamme todella paljon kokonaisvaltaiseen remonttipalveluun", Jyrki korostaa.

Jyrki Jääskeläinen on ollut Puustellilla 9 vuotta, joista nyt 3 vuotta yrittäjänä Kuopiossa. Hän aloitti Puustelli-uransa Espoosta ja on kiitollinen niistä vuosista, koska hän sai sieltä vankat perustat Puustelli-yrittäjyydelleen. Jyrki on koulutukseltaan ravintolakokki ja keittiömestari. Keittiöalan koulutus näkyy intohimona keittiöitä ja niiden toimivuutta kohtaan. Hän myös ymmärtää miten tärkeää on, että keittiön toiminnallisuus sopii kunkin talouden omiin tarpeisiin. 

Kuopiossa rakennetaan keittiöitä laidasta laitaan. Nuorimmat asiakkaat ovat 18-vuotiaita ensiasunnon ostajia ja vanhimmat jopa yli 90-vuotiaita. 50% remonttikohteista ovat kerrostaloja ja toinen puolikas rivi- tai omakotitaloja. Omakotitalojen rakentaminenkin on nyt elpymässä, joten uudiskohteitakin on enenevässä määrin. Usein kuitenkin käy niin, että asiakas on miettinyt talon rakentamista, mutta ei raaski muuttaa asuinalueeltaan, joten asiakkaat päätyvät remontoimaan asuntonsa kokonaan uusiksi. Kaukaisimmat asiakkaat ovat Moskovasta ja Pietarista. Sinne vietiin suuria keittiöitä. Niissä oli rohkeampia väriyhdistelmiä kuin mitä Suomessa yleensä myydään. Siellä tunnutaan panostavan kodinkoneisiin ja suuriin korkeakiiltokeittiöihin. Remontin toteutti kuitenkin paikallinen yritys, joka varmasti olikin hyvä ratkaisu, sillä Venäjällä on varmasti hyvin erilaiset säännökset esimerkiksi sähköjen ja putkien suhteen. Jyrki kertoo myyneensä kokonaisvaltaisia remontteja jo kymmenisen vuotta. Nyt kuitenkin Puustellilla konseptia on jalostettu viimeisen päälle ja remonttien toteuttaminen on jouhevaa ja toimivaa.

"Puustellilla työskentely on motivoivaa, sillä tuote on laadukas, tekeminen läpinäkyvää ja asiakkaat ovat tyytyväisiä. Kun keittiö on valmis, kaikki on asennettu lusikkalokerikkoa myöten. Toki jokaisessa remontissa tulee yllätyksiä, mutta me osaamme ottaa sen huomioon jo etukäteen. Jos olisin asiakas ja joku tulisi minulle sanomaan, että remontissa kaikki sujuu varmasti ilman yllätyksiä, juoksisin äkkiä karkuun, Rehellisyys on meillä kaikki kaikessa" kertoo Jyrki.

Kuopion myymälän sivuille pääsee täältä.